Suomiboksi

4.9. vietetään suomalaisen ruoan päivää. Sen kunniaksi Ruokaboksit saavat ylleen sini-valkoisen asun. Ensi viikolla asiakkaiden kotioville kärrätään toisin sanoen Suomibokseja, joiden sisältö pursuaa kotimaista ruokaa. Kotimainen ruokatuotanto on maailman puhtainta, lähellä tuotettua, jäljitettävää ja korkealaatuista. Suomalainen ruoka myös työllistää ja suosimalla kotimaista tuemme oman maamme taloutta.

Ruokaboksilla pyrimme aina siihen, että Ruokabokseihin pakataan joka viikko mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita. Ruokaboksi onkin siten joka viikko Suomiboksi.

Ruoka on puhdasta ja turvallista

Suomalainen ruoka tuotetaan puhtaassa maaperässä, puhtaalla vedellä ja raikkaassa ilmassa. Hyvät viljelykäytännöt, viljelijöiden osaaminen ja koko ruokaketjun läpinäkyvyys sekä valvonta ja ohjeistus takaavat sen, että kasvinsuojeluaineita ja antibiootteja käytetään vähän ja valvotusti.

Kotimainen ruoka työllistää!

Suomalainen ruokaketju työllistää 340 000 henkeä, noin 13 % kaikesta työvoimasta. Ruokavalinnoilla on myös taloudellista merkitystä.

Vastuullinen valinta

Ihmisten, eläinten ja luonnon hyvinvointi otetaan aina huomioon kotimaista ruokaa tuotettaessa. Ruokaketju on läpinäkyvä, ja tuotteet ovat jäljitettäviä.

Luonnon monimuotoisuus

Suomessa on monia meille sopivia vanhoja viljelykasveja ja alkuperäisiä kotieläinrotuja. Ruoantuotanto ja esimerkiksi laiduntavat kotieläimet muovaavat maalaismaisemaa ja lisäävät luonnon monimuotoisuutta.

Ruokakulttuuri

Suomalainen ruokakulttuuri on rikas ja muuntautumiskykyinen! Perinteiset herkut ja maailman maut kokkaantuvat sulassa sovussa kotimaisista raaka-aineista. Oman maan ruoasta on moneksi!

Maku

Maista kotimaista mansikkaa, raikasta maitoa, juurevaa ruista, aromikkaita yrttejä, mehevää lihaa tai täyteläistä rypsiöljyä. Suomalainen ruoka on mahtavan makuista! Lyhyt, intensiivinen kasvukausi, meille sopivat viljelylajikkeet, oma kasvinjalostus ja taitava elintarvikeketju takaavat huikeita makuelämyksiä.

Suomiboksit tehdään yhteistyössä MTK:n kanssa.