Ruokaboksi innosti koko perheen ruoanlaittoon

"On kätevää, kun voin valita mille viikoille otan Ruokaboksin, silloin maanantaikin tuntuu paljon kivenmalta kun tiedän että Ruokaboksi tuo mukanaan pientä luksusta viikkoon"

Kulttuurituottaja Heini asuu aviomiehensä ja kahden ala-asteikäisen poikansa kanssa Helsingissä. Arki on monelle lapsiperheelle tuttuun tapaan kiireistä ja lautasille valikoituvat ne samat ruoat kerta toisensa jälkeen. Ruokaboksiin he tutustuivat ystävän kautta ja ovatkin tilanneet sitä kiireisimpiä viikkoja helpottamaan.

Lue alta Heinin perheen kokemuksia Ruokaboksista!

Viikko käynnistyy lapsiperheille tuttuun tapaan kuskaamisten sopimisella ja aikataulutuksella.

Arki on vauhdikasta ja täynnä harrastuksia, joten yhtään ylimääräistä aikaa kaupassa ruokien arpomiselle ei olisi. Viikko käynnistyy lapsiperheille tuttuun tapaan kuskaamisten sopimisella ja aikataulutuksella.

”Molemmilla pojilla on omat harrastukset ja myös meillä vanhemmillakin aina kun aikaa jää. Joten usein arkipäivät ovat melko hektisiä aamusta iltaan. Ja kun nälkä iskee, pitäisi jotain löytyä jääkaapista, siinä kohtaa ei enää kauppaan riitä aikaa ja energiaa.” Heini kertoo.

”Ja kun nälkä iskee, pitäisi jotain löytyä jääkaapista, siinä kohtaa ei enää kauppaan riitä aikaa ja energiaa.”

”Meillä tulee usein syötyä samoja ruokia viikosta toiseen. Uusien reseptien keksiminen on ihan hauskaa, mutta ei niin hauskaa, että sitä jaksaisi 4 kertaa viikossa tehdä. Tutustuimme Ruokaboksiin ystävältämme saadulla kaverikoodilla, jolla pääsimme tilaamaan tutustumisboksin edullisemmin.”

”Ennen ensimmäistä boksia tuntuikin, että hinta on hieman korkea ja saamme samat tavarat kaupasta edullisemmin, mutta itseasiasiassa Ruokaboksin tuoma ajansäästö ja kaupasta mukaan tarttuneiden heräteostosten väheneminen onkin pienentänyt viikottaisia ruokakulujamme.”

”Minulla on viljelypalsta kodin lähellä ja on myös kiva, että Ruokaboksin resepteissä on sesongin kasviksia: näin saa vinkkejä myös oman sadon hyödyntämiseen!” Heini lisää.

”Lehtikaali muuttui epäilyttävästä vihreästä asiasta ihan kelpo pastan täytteeksi”

Lapsetkin ovat Heinin kertoman mukaan ottaneet Ruokaboksin myös hyvin vastaan.

”Meidän lapset osaavat toisinaan olla valikoivia ruoan suhteen, ja yllätyimmekin iloisesti kun reseptissä oli lisäkkeenä kukkakaaliriisiä: Poikien mielestä raastaminen oli hauskaa puuhaa ja kun lisukkeen sai valmistaa alusta loppuun itse, ei se herättänytkään epäilyjä vaan hävisi hyvällä ruokahalulla parempiin suihin.”

“Myös lehtikaali muuttui epäilyttävästä vihreästä asiasta ihan kelpo pastan täytteeksi, kunhan sen sai vain itse pilkkoa ja paistaa pannulla. Pojilla riittää energiaa ja on ollut kiva huomata kuinka Ruokaboksi innostaa myös heidät ruoanlaiton pariin. Boksi on jo ovelle saapuessaan jännittävä odotuksen aihe, ja sen purkaminen on aina yhtä hauskaa!”

Boksin myötä arkikokkailusta on tullut hauska koko perheen juttu.

Mikä on teidän perheen lemppariresepti Ruokaboksista?

”Lemppariksi nostaisin juuri tuon kukkakaaliriisin! Se oli hauska tapa valmistaa vähän tylsänä pitämääni kasvista – ja kun sen vielä maustoi reseptin mukaan, oli loppu tulos tosi hyvä!”

”Kaiken kaikkiaan Ruokaboksi on tosi hyvä apu arjessa ja erityisesti niille viikoille kun kalenteri on aivan täynnä tai mies on työmatkoilla. On kätevää kun voin valita mille viikoille otan Ruokaboksin, silloin maanantai tuntuukin paljon kivemmalta kun tiedän että Ruokaboksi tuo mukanaan pientä luksusta viikkoon.” Heini lisää loppuun.