1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
  2. Pese perunat ja lohko ne vuokaan. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella ja öljyllä. Nosta perunat uuniin ja paahda niitä noin 10 minuuttia.
  3. Huuhtele parsakaali ja leikkaa reiluiksi nupuiksi kulhoon. Pese ja puolita tomaatit parsakaalin joukkoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kasvisten sekaan. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla ja öljyllä.
  4. Mausta kirjolohifilee suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa kirjolohi annospaloiksi ruokailijamäärän mukaan.
  5. Kun perunat ovat paahtuneet noin 10 minuuttia, niin lisää muut kasvikset ja kirjolohi uunivuokaan.
  6. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paahda vielä noin 15-20 minuuttia, kunnes kirjolohi on sopivan kypsää.
  7. Kumoa kermaviili kulhoon. Mausta suolalla, mustapippurilla, sinapilla ja valkoviinietikalla. Hienonna joukkoon puolikas ruukku minttua. Sekoita ja jätä maustumaan.
  8. Mittaa kulhoon öljy, sinappi, valkoviinietikka, suola ja mustapippuri. Sekoita voimakkaasti. Huuhtele ja revi salaatti kastikkeen sekaan. 
  9. Tarjoa värikäs kirjolohi-kasvispannu salaatin ja minttukastikkeen kanssa.
Vinkki! Voit halutessasi laittaa uuniin vain osan tomaateista ja pilkkoa loput salaatin sekaan.