1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Pilko keittojuurekset.
  2. Kuumenna iso kattila ja öljy.
  3. Lisää kattilaan perunat, porkkanat ja keittojuurekset. Kuullota juureksia muutama minuutti sekoitellen.
  4. Mittaa sekaan vesi, lihafondi, suola, laakerinlehdet ja maustepippurit.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15-20 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  6. Kuutioi makkarat.
  7. Hienonna keittojuuresten mukana tullut persiljatupsu.
  8. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää makkarat pannulle ja paista käännellen muutama minuutti. Mausta tomaattipyreellä.
  9. Kun perunat ovat kypsiä, niin sekoita makkarat keittoon.
  10. Viimeistele keitto persiljalla ja tarjoile ruisleivän kanssa.
Vinkki! Keiton maustamiseen voi käyttää kuivattua oreganoa ja paprikajauhetta. Voit lisätä niitä 1-2 tl samaan aikaan muiden mausteiden kanssa.
Vinkki! Makkaroita ei ole pakko paistaa, voit lisätä ne ja tomaattipyreen keittoon kiehumaan muutaman minuutin ajaksi, kun juurekset alkavat olla kypsiä.