1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Huuhtele ja lohko paprikat vuokaan. Suikaloi puolikas chili sekaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit muiden kasvisten sekaan.
  3. Mausta kasvikset öljyllä, suolalla, mustapippurilla, kuivatulla oreganolla ja (savu)paprikajauheella. Nosta uuniin ja paahda noin 20 minuuttia, niin että paprikat paahtuvat.
  4. Laita vesi kattilaan kiehumaan pastaa varten.
  5. Valuta ja puolita oliivit. Huuhtele ja valuta rucolat.
  6. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Kumoa valutettu pasta takaisin kattilaan tai isoon kulhoon. Nostele paahtuneet kasvikset pastan sekaan, lisää myös oliivit ja huuhdeltu rucola. Sekoita ja mausta vielä öljyllä tarvittaessa.
  8. Hienonna puolikas ruukku minttua.
  9. Viimeistele paahdettu paprika-oliivipasta mintulla ja puolikkaan sitruunan mehulla.
  10.  Tarjoa heti.
Vinkki! Voit myös kokeilla soseuttaa uunissa paahdetut kasvikset sauvasekoittimella. Lisää pastan keitinvettä ja sitruunan mehu kasviksiin ennen soseuttamista. Näin kasviksista tulee pastalle kastike.