1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Laita toiseen kattilaan vesi kiehumaan porkkanoita varten.
  2. Mittaa kulhoon maito ja korppujauhot. Lisää sekaan kananmuna ja jätä turpoamaan hetkeksi.
  3. Kuori ja lohko perunat ja porkkanat sekä keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuori ja hienonna sipuli.
  5. Lisää jauheliha ja sipulit turvonneiden korppujauhojen joukkoon.
  6. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla ja kuivatulla yrttisekoituksella. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.
  7. Pyörittele pyörykkämassasta öljyllä kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä.
  8. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle tilkka öljyä ja nostele pyöryköitä kuumalle pannulle paistumaan Paista pyöryköitä 3-4 minuuttia.
  9. Lisää paistettujen pyöryköiden joukkoon pannulle ruokakerma. Huuhtaise ruokakermapurkki vedellä ja lisää vesi pannulle.
  10. Mausta kastike sinapilla, valkoviinietikalla ja soijakastikkeella. Kuumenna kiehuvaksi ja anna pyöryköiden muhia kastikkeessa noin 5 minuuttia.
  11. Valmista sillä aikaa perunamuusi. Lämmitä loppu maito esimerkiksi mikrossa. Kaada kypsistä perunoista vesi pois ja murskaa perunat survimella. Lisää perunoiden joukkoon lämmintä maitoa ja voita. Vatkaa sekaisin ja mausta suolalla.
  12. Tarjoa hirvenlihapyörykät perunamuussin, keitettyjen porkkanoiden sekä puolukkahillon kanssa.
Vinkki! Pyöryköiden mausteeksi sopii myös valkosipuli ja kermakastikkeen maustamiseen kuivattu rakuuna.