- Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Laita toiseen kattilaan vesi kiehumaan porkkanoita varten.
- Mittaa kulhoon maito ja korppujauhot. Lisää sekaan kananmuna ja jätä turpoamaan hetkeksi.
- Kuori ja lohko perunat ja porkkanat sekä keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Lisää jauheliha ja sipulit turvonneiden korppujauhojen joukkoon.
- Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla ja kuivatulla yrttisekoituksella. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.
- Pyörittele pyörykkämassasta öljyllä kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä.
- Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle tilkka öljyä ja nostele pyöryköitä kuumalle pannulle paistumaan Paista pyöryköitä 3-4 minuuttia.
- Lisää paistettujen pyöryköiden joukkoon pannulle ruokakerma. Huuhtaise ruokakermapurkki vedellä ja lisää vesi pannulle.
- Mausta kastike sinapilla, valkoviinietikalla ja soijakastikkeella. Kuumenna kiehuvaksi ja anna pyöryköiden muhia kastikkeessa noin 5 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa perunamuusi. Lämmitä loppu maito esimerkiksi mikrossa. Kaada kypsistä perunoista vesi pois ja murskaa perunat survimella. Lisää perunoiden joukkoon lämmintä maitoa ja voita. Vatkaa sekaisin ja mausta suolalla.
- Tarjoa hirvenlihapyörykät perunamuussin, keitettyjen porkkanoiden sekä puolukkahillon kanssa.
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! 🤩
Sulje
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! Arvo jopa 5000€ ! 🤩
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo