- Laita 8,5 dl vettä kiehumaan ja liota veden joukkoon kasvisfondi sekä suola.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Pyyhi sienet tarvittaessa talouspaperilla ja viipaloi ne.
- Kuumenna toisessa kattilassa öljy ja voi. Lisää sipulit ja kuullota noin 3-4 minuuttia sekoitellen.
- Mittaa sipulien joukkoon spelttisuurimot ja jatka kuullottamista hetki.
- Lisää speltin ja sipulien joukkoon n. 4 dl kiehuvaa kasvislientä.
- Sekoita ja anna veden imeytyä spelttisuurimoihin lähes kokonaan.
- Lisää sitten loppu kiehuva kasvisliemi.
- Mausta risotto valkoviinietikalla ja suolalla.
- Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä noin 20-25 min välillä sekoitellen.
- Risoton kypsyessä kuumenna paistinpannu, öljy ja voi. Lisää sienet pannulle ja ruskista ne. Mausta suolalla sekä kuivatulla timjamilla.
- Lisää puolet paistetuista sienistä spelttirisoton joukkoon. Säästä loput sienistä annoksen päälle.
- Kun risotto on hautunut noin 20 minuuttia, niin kaada joukkoon ruokakerma. Huuhtele purkki vedellä ja lisää myös vesi kattilaan.
- Hauduta risottoa välillä sekoittaen vielä noin 10 minuuttia, kunnes spelttisuurimot ovat kypsiä.
- Mausta spelttirisotto lopuksi mustapippurilla, puolikkaan sitruunan mehulla ja Jukolan cheddarilla.
- Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa.
- Annostele risottoa lautasille, viimeistele paistetuilla sienillä, lehtipersiljalla ja siemenillä.
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! 🤩
Sulje
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! Arvo jopa 5000€ ! 🤩
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo