1. Valmista gremolata. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon. Hienonna persilja sekaan. Raasta joukkoon pestyn puolikkaan sitruunan kuori ja purista myös mehu kulhoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja jätä maustumaan.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita vesi kiehumaan kasviksia varten. Voitele uunivuoka öljyllä.
  3. Huuhtele ja leikkaa kukkakaalit nupuiksi. Kuori ja viipaloi myös varret. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi.
  4. Lisää kukkakaalit ja porkkanat kiehumaan. Keitä noin 5 minuuttia. Huuhtele keitetyt kasvikset kylmällä vedellä, valuta hyvin ja kumoa vuokaan. Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja valkoviinietikalla.
  5. Kaada vuokaan ruokakerma, huuhtaise purkki vedellä ja lisää myös vesi sekaan. Lisää juustoraaste joukkoon ja nostele kaikki sekaisin. Nosta uuniin ja hauduta noin 15 minuuttia.
  6. Poista ulkofileestä kalvoinen osa ja leikkaa noin 1-1,5 cm paksuisiksi pihveiksi ruokailijamäärän mukaan. Painele pihvejä käsin hieman ohuemmaksi.
  7. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää pihvit pannulle. Paista pihvejä molemmin puolin noin 3-4 minuuttia. Mausta pihvit suolalla, mustapippurilla, chili- ja paprikajauheella.
  8. Annostele lautasille kukkakaaligratiinia ja pihvit. Viimeistele annokset sitruunaisella gremolatalla.
Vinkki! Voit nuijia porsaanpihvit lihanuijalla ohuiksi pihveiksi ennen paistamista. Paistoaika on tällöin lyhyempi, noin 2 minuuttia per puoli riittää hyvin.