Hyvää korvapuustipäivää!

Tänään vietetään kansallista korvapuustipäivää!


Tällä helpolla reseptilläleivot varmasti maistuvat korvapuustit. 

 

Taikina:

5 dl maitoa

50 g tuorehiivaa

1 kananmuna

2 dl sokeria

2 tl kardemummaa

  1. 13-15 dl vehnäjauhoja

200 g voita

Täyte:

  1. 125 g huoneenlämpöistä voita

1 dl fariinisokeria

3-4 rkl kanelia

Päälle:

1 kananmuna voiteluun

raesokeria

 

a. Kuumenna maito pienessä kattilassa tai mikrossa kädenlämpöiseksi. Kaada lämmitetty maito isoon kulhoon. 

b. Sulata voi mikrossa ja laita sivuun odottamaan.

c. Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

d. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja noin puolet jauhoista taikinaan puuhaarukalla sekoittaen.

e. Lisää loput jauhoista taikinaan kädellä vaivaten. Lisää sulatettu voi taikinaan viimeisenä.

f. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

g. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa puhtaan keittiöpyyhkeen alla.

h. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kumoa pullataikina jauhotetulla alustalle ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan.

i. Kauli puolet taikinasta ohueksi suorakulmaiseksi levyksi. Levitä päälle puolet pehmeästä voista ja ripottele päälle fariinisokeria sekä kanelia – voit lisätä molempia oman maun mukaan enemmän kuin reseptissä on.

j. Kieritä taikina rullalle pidemmältä sivulta ja leikkaa taikinarullasta viistoja paloja. Aseta pullat pellille kapeampi puoli ylöspäin.

k. Paina pullien keskeltä kahdella sormella pohjaan saakka, jotta leikkuupinta pullistuu ulospäin. 

l. Leivo jäljellä oleva taikina samaan tapaan.

m. Anna pullien kohota puhtaan keittiöliinan alla noin 20 minuuttia.

n. Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. 

o. Paista pullia 200 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, pullien koosta riippuen.

p. Anna korvapuustien jäähtyä hetki ennen tarjoilua ja tarjoa esimerkiksi kahvin kanssa.