Pitäisikö epäterveelliselle ruualle asettaa lisävero? Ruokaboksin Juhana Rintalan mielestä ilman muuta

Ruokaboksin syntyhistoriaan liittyy pari oivallusta. Kun Rintala oli työskennellyt kymmenisen vuotta ruoka-alalla, hän havahtui ruokajärjestelmän ongelmiin. Paljon ruokaa päätyy hävikkiin. Osa maailman ihmisistä on sairaalloisen ylipainoisia ja osa aliravittuja.

– Oivalsin, että järjestelmä on onnistunut 70 vuoden aikana alentamaan ruuan hintaa ja tuomaan valtavasti valikoimaa ihmisille, mutta silti se ei toimi. Meidän pitäisi miettiä parempaa ruokajärjestelmää pellolta pöytään, jossa hävikki vähentyisi ja ihmisille tarjottaisiin tuoretta, terveellistä ja monipuolista ruokaa.

Rintala oivalsi myös digitalisaation mahdollisuudet. Kaupan alalla vähitenverkkoon on siirtynyt ruoka, joten siinä on vielä paljon mahdollisuuksia.

Lue koko juttu täältä.

Kuva: Sami Kuusivirta