Rakennamme kestävämpää ruokajärjestelmää – boksi kerrallaan.

Me Ruokaboksilla uskomme, että nykyistä kestävämpi ruokajärjestelmä on mahdollinen. Sellainen, josta hyötyvät niin ihmiset, yhteiskunta kuin planeettakin.

Ruokakaupoissa on valikoimaa enemmän kuin koskaan. Samalla ruoka, jota syömme, aiheuttaa meille enemmän terveyshaittoja kuin koskaan aiemmin. Globaalisti jopa kolmasosa kaikesta tuottamastamme syömäkelpoisesta ruoasta päätyy lautasen sijasta roskiin* samalla, kun ruoantuottajat kamppailevat elantonsa säilyttämiseksi. Lisäksi ruoan valmistaminen vie ison osan ihmisten arjesta, joka on jo muutenkin hektinen ja täynnä velvoitteita.

Sanotaan se ääneen: tapamme ruokkia itsemme on rikki. Nykyinen ruokajärjestelmä on rakennettu lähtökohdasta, jossa valikoimaa halutaan mahdollisimman laajasti, silti pienimpään mahdolliseen hintaan. Lopputuloksena epäonnistumme ruoan jakeluketjun kaikissa kohdissa.

Me Ruokaboksilla uskomme, että nykyistä paremman ruokajärjestelmän voi rakentaa ilman, että tarvitsee tinkiä ihmisten valinnanvapaudesta syödä mitä haluaa. Tämä on mahdollista toteuttaa ruoan ostamisen siirtyessä entistä enemmän verkkoon ja tarjoamalla liiketoiminnallisestikin kannatavaa palvelumallia, joka ohjaa ihmisten ruokailutottumuksia entistä terveellisempään ja monipuolisempaan suuntaan herkullisuudesta tinkimättä. Tilaamalla ruoan suoraan verkosta kotiovelle jää ketjusta moni turha vaihe välistä, mikä puolestaan vapauttaa sekä resursseja että mahdollistaa reilun ansainnan kaikille osapuolille.

Ruokaboksi on vuonna 2017 perustettu suomalainen yritys, joka osaltaan ratkaisee edellä kuvattuja ruokajärjestelmän suuria haasteita. Palvelun kautta voi tilata verkosta valmiiksi suunnitellut reseptit raaka-aineineen suoraan kotiovelle toimitettuna. Näin autamme asiakkaitamme vapauttamaan arjesta aikaa ruokalistan suunnittelusta ja ruokaostosten tekemisestä merkityksellisempiin asioihin sekä syömään monipuolisemmin, tuoreemmin ja terveellisemmin. Ja samalla vähentämään myös ruokahävikin määrää. Kun arkiruoat toimitetaan suoraan kotiovelle, kaupassa käynnin tarve vähenee ja siten myös sieltä hankitut heräteostokset vähenevät. Yleisesti ottaen ihmiset haluavat syödä terveellisesti, mutta arjen kiireet sekä toisaalta ruokakauppojen esillepano eivät aina tue hyviä valintoja.

Ruoantuottajien näkökulmasta vähennämme turhia välikäsiä ja -varastoja, sillä toimimme suoraan linkkinä asiakkaidemme ja ruoantuottajan välissä. Näin tuottajat nousevat ansaitsemaansa arvoon ja saavat reilun korvauksen itselleen. Planeetta kiittää, kun ruokahävikki, kuljetuskilometrit ja turhat välivarastot vähenevät. Yhteiskunta puolestaan voittaa, kun ihmiset voivat paremmin.

Olemme kasvaneet muutamassa vuodessa pienestä kasvukeskuksien palvelusta läpi Suomen kattavaksi ruokakaupan toimijaksi, joka toimittaa tuhansille suomalaisille viikon ateriatarpeet suoraan kotiin. Tämä ei ole ollut helppo tehtävä Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa, jossa on pitkät välimatkat ja vähän kilpailua ruokakaupassa. Nyt meillä kuitenkin on jo yli 100 000 tyytyväistä asiakasta, ja uskomme, että maailmasta löytyy vielä monta muuta markkinaa, joissa on kysyntää palvelullemme. Teemme tulevaisuudessakin töitä paremman, terveellisemmän ja ihmisille helpomman arkiruokailun puolesta.

*https://www.eufic.org/en/food-safety/article/food-waste-in-europe-statistics-and-facts-about-the-problem?gclid=CjwKCAiAjPyfBhBMEiwAB2CCItpwoPgF7ajPy9Xr1glHkn4pID0HjAGv3xzPByw09zfL3q9AQScCJxoCQ5gQAvD_BwE