1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna punasipuli sekä raasta kuoritut porkkanat.
  2. Kuumenna paistinpannu. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipuli ja porkkanaraaste sekä jatka paistamista hetki.
  3. Mausta tacomausteella ja kuivatulla yrttisekoituksella. Lisää pannulle papusekoitus ja tomaattimurska. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  4. Levitä tortillaletut leivinpaperin tai ison leikkuulaudan päälle. Jaa täyte letuille, kääri rulliksi ja nosta ne voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Ripottele tortillalettujen pinnalle  juustoraaste ja paista uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on gratinoitunut  kauniisti.
  6. Kuori ja kuutioi meloni. Huuhtaise rucolaa tarvittaessa. Sekoita melonikuutiot ja rucola kulhossa. Mausta ripauksella mustapippuria ja lorauta sekaan oliiviöljyä. 
  7. Tarjoa jauheliha-enchilladat rucola-melonisalaatin kanssa.
Vinkki! Voitte halutessanne hienontaa paistoksen sekaan 1-2 valkosipulinkynttä.