1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat sekä keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja suikaloi punasipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Puolita fenkoli ja poista kova kanta sekä suikaloi fenkoli.
  4. Kuivaa tofu talouspaperin välissä voimakkaasti painellen. Kuutioi tofu.
  5. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää öljy ja tofukuutiot pannulle. Paista sekoitellen 3-4 minuuttia. Nosta tofut sivuun pannulta odottamaan.
  6. Kuumenna paistinpannu uudelleen. Lisää öljy, sipulit, porkkana sekä fenkolit pannulle. Paista kasviksia n. 3-4 minuuttia käännellen.
  7. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla sekä sinapilla.
  8. Lisää sitten pannulle kaurakerma, huuhtele purkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle. Mausta valkoviinietikalla. Lisää joukkoon tofukuutiot, kuumenna ja hauduta noin 5 minuuttia.
  9. Valmista padan hautuessa salaatti. Huuhdo ja revi salaatti kulhoon. Pese ja viipaloi kurkku sekaan. Mausta valkoviinietikalla, oliiviöljyllä sekä ripauksella mustapippuria.
  10. Valuta kypsistä perunoista vesi ja murskaa perunat. Raasta sekaan pestyn sitruunan kuorta, purista mehua ja viimeistele voilla. Sekoita ja tarkista maku.
  11. Tarjoa kermainen tofupata murskattujen perunoiden sekä salaatin kera.