1. Huuhtele ja suikaloi kesäsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi puolikas chili. Huuhtele ja lohko kesäkurpitsa. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi.
  2. Valuta oliivit ja suikaloi ne pienemmäksi.
  3. Kuutioi kirjolohi reiluiksi kuutioiksi.
  4. Laita vesi kiehumaan bulguria varten. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  5. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle kesäsipulit, valkosipulit, chilit, kesäkurpitsa ja porkkanat. Freesaa käännellen 3-4 minuuttia.
  6. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella ja valkoviinietikalla.
  7. Lisää pannulle tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.
  8. Lisää kirjolohikuutiot ja oliivit padan joukkoon. Hauduta miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia, kunnes kala on sopivan kypsää.
  9. Tarjoile Välimeren tomaattinen lohipata bulgurin kanssa.
Vinkki! Jos kaikki syöjät eivät pidä oliiveista, ne voi hyvin ripotella vasta valmiiden annosten päälle.