1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita vesi kiehumaan kvinoaa varten. Harjaa punajuuret puhtaiksi tarvittaessa.
  2. Lohko punajuuret leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla rosmariinilla ja öljyllä.
  3. Sekoita ja paahda punajuuria uunissa noin 25 minuuttia.
  4. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmällä vedellä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä kvinoa hyvin.
  5. Valmista sitten feta-jogurttikastike. Kumoa jogurtti kulhoon ja murenna joukkoon feta. Mausta puolikkaan sitruunan mehulla, suolalla, hunajalla ja mustapippurilla. Hienonna puolikas ruukku minttua ja sekoita kastikkeeseen. Jätä maustumaan.
  6. Viipaloi omenat.
  7. Sekoita kypsien punajuurien joukkoon kvinoa ja omenaviipaleet.
  8. Tarjoa punajuuri-kvinoasalaatti revityn rucolan ja feta-jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkit! Suojaa leikkuulauta leivinpaperilla punajuuria leikatessa.