1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Harjaa punajuuret puhtaaksi tarvittaessa ja lohko ne pellille. Lohko porkkanat joukkoon. Kuori ja lohko punasipuli sekaan.
  3. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, kuivatulla rosmariinilla, öljyllä ja sokerilla. Sekoita hyvin ja paahda kasviksia uunissa noin 25-30 minuuttia.
  4. Raasta yhden appelsiinin pesty kuori pieneen astiaan valmiiksi ja purista joukkoon puolikkaan veriappelsiinin mehu.
  5. Kuori ja lohko loput veriappelsiinit. Huuhtele puolikas pussi paksoita ja suikaloi lehdet.
  6. Valmista kastike. Lisää raastetun kuoren ja mehun joukkoon öljy, valkoviinietikka, suola, mustapippuri ja sokeri. Sekoita ja jätä maustumaan.
  7. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa.
  8. Sekoita kypsien juuresten joukkoon appelsiinilohkot, suikaloitu paksoi sekä kastike.
  9. Murustele salaatin päälle vegaanista fetajuustoa.
  10. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla ja siemensekoituksella.