1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä tai vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Harjaa perunat puhtaaksi tarvittaessa. Lohko suurimmat perunat ja lisää perunat uunivuokaan.
  3. Huuhtele ja puolita fenkoli pitkittäin, poista kova keskikohta ja suikaloi fenkoli perunoiden joukkoon.
  4. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla ja öljyllä. Sekoita mausteet ja nosta uuniin paahtumaan noin 15 minuutiksi.
  5. Huuhtaise lehtikaali, poista kovat keskikohdat ja suikaloi lehdet isoon kulhoon. Huuhtele ja puolita retiisit lehtikaalin sekaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja öljyllä.
  6. Valmista kastike. Kumoa kaurakevi kulhoon. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä sekä sokerilla. Sekoita ja jätä maustumaan.
  7. Kun perunat ovat paahtuneet 15 minuuttia, niin lisää samalle uunipellille paahtumaan lehtikaalit, retiisit ja vegepyörykät.
  8. Jatka paahtamista vielä noin 10 minuuttia.
  9. Suikaloi kesäsipulit.
  10. Ota paistos uunista ja viimeistele kesäsipulilla.
  11. Tarjoa paahdetut vegepyörykät uuden sadon perunoiden sekä sitruksisen kastikkeen kanssa.