- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä tai vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Harjaa perunat puhtaaksi tarvittaessa. Lohko suurimmat perunat ja lisää perunat uunivuokaan.
- Huuhtele ja puolita fenkoli pitkittäin, poista kova keskikohta ja suikaloi fenkoli perunoiden joukkoon.
- Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla ja öljyllä. Sekoita mausteet ja nosta uuniin paahtumaan noin 15 minuutiksi.
- Huuhtaise lehtikaali, poista kovat keskikohdat ja suikaloi lehdet isoon kulhoon. Huuhtele ja puolita retiisit lehtikaalin sekaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja öljyllä.
- Valmista kastike. Kumoa kaurakevi kulhoon. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä sekä sokerilla. Sekoita ja jätä maustumaan.
- Kun perunat ovat paahtuneet 15 minuuttia, niin lisää samalle uunipellille paahtumaan lehtikaalit, retiisit ja vegepyörykät.
- Jatka paahtamista vielä noin 10 minuuttia.
- Suikaloi kesäsipulit.
- Ota paistos uunista ja viimeistele kesäsipulilla.
- Tarjoa paahdetut vegepyörykät uuden sadon perunoiden sekä sitruksisen kastikkeen kanssa.
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! 🤩
Sulje
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! Arvo jopa 5000€ ! 🤩
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo