1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat.
  2. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  3. Revi salaatti kulhoon ja viipaloi joukkoon puolet kurkusta. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit salaatin sekaan. Lorauta sekaan tilkka oliiviöljyä.
  4. Valmista jogurttikastike. Kumoa jogurtti kulhoon ja raasta sekaan puolikas kurkku. Hienonna puolikas ruukku persiljaa ja lisää se jogurtin sekaan.
  5. Mausta kastike puolikkaan sitruunan mehulla, suolalla, mustapippurilla, sinapilla ja sokerilla. Jätä maustumaan.
  6. Leikkaa lohifilee annospaloiksi ruokailijamäärän mukaan.
  7. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voi ja tilkka öljyä. Paista kalapaloja ensin nahkapuoli alaspäin noin 2 minuuttia.
  8. Mausta kalat suolalla ja mustapippurilla. Käännä sitten kalat ja jatka paistamista vielä 1-2 minuuttia. Jätä kalapalat hetkeksi vetäytymään.
  9. Tarjoa paistettu kirjolohi keitettyjen perunoiden, kurkku-jogurttikastikkeen ja salaatin kanssa.
Vinkki! Jogurttikastikkeen voitte halutessanne maustaa myös valkosipulilla.