1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Harjaa perunat puhtaaksi veden alla ja lohko ne. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Viipaloi kurkku valmiiksi ja hienonna persilja.
  2. Valmista kastike. Kumoa kermaviili kulhoon. Mausta sitruunan mehulla, suolalla, mustapippurilla, sinapilla ja sokerilla. Jätä maustumaan.
  3. Leikkaa lohi annospaloiksi. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle voi ja tilkka öljyä. Paista kalapaloja ensin nahkapuoli alaspäin noin 2-3 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Käännä sitten kalat ja jatka paistamista 1-2 minuuttia. Jätä kalapalat hetkeksi vetäytymään.
  4. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja murskaa perunat survimella. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla, sitruunan mehulla ja hienonnetulla persiljalla.
  5. Tarjoa paistettu lohi perunamurskan, kermaviilikastikkeen ja kurkkuviipaleiden kanssa. 
Vinkki! Perunamurskan sekaan voi suikaloida sipuleiden varsia.