1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja pilko perunat. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Mausta kermaviili sokerilla, mustapippurilla, (dijon)sinapilla ja sitruunan mehulla. 
  3. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Huuhtele ja pilko kurkku sekaan. Mausta öljyllä ja mustapippurilla. 
  4. Leikkaa kirjolohi annospaloiksi ruokailijamäärän mukaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
  5. Kuumenna paistinpannu, öljy ja voi. Lisää pannulle lohipalat nahkapuoli alaspäin ja paista noin 5 minuuttia. Käännä kalat ja jatka paistamista vielä noin 2-3 minuuttia. Ota paistetut kalat sivuun pannulta ja viimeistele sitruunan mehulla.
  6. Valuta kypsät perunat hyvin ja murskaa ne esimerkiksi survimella. Sekoita perunoihin voi ja lisää tarvittaessa suolaa. 
  7. Tarjoile kirjolohet murskattujen perunoiden, salaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkki! Valmista tämä resepti ensimmäisenä.