- Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese retiisit ja poista kannat. Viipaloi retiisit salaatin sekaan. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit sekaan. Mausta öljyllä, valkoviinietikalla, kuivatulla oreganolla ja mustapippurilla. Sekoita ja jätä maustumaan.
- Leikkaa kirjolohifilee annospaloiksi ruokailijamäärän mukaan.
- Kumoa kermaviili pieneen kulhoon. Mausta suolalla, mustapippurilla, (dijon)sinapilla ja sitruunan mehulla.
- Kuumenna paistinpannu, voi ja öljy. Lisää kalapalat pannulle ensin nahkapuoli alaspäin. Paista kaloja 2-3 minuuttia ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Käännä kalat ja jatka paistamista vielä noin 1 minuutin ajan, tai kunnes lohi on sopivan kypsää.
- Huuhtele ja suikaloi kevätsipuli.
- Valuta kypsät perunat hyvin ja sekoita niihin voi. Voit murskata perunat halutessasi esimerkiksi survimella. Lisää perunoihin kevätsipuli.
- Tarjoile rapeaksi paistetut kirjolohet perunoiden, kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa.
Vinkki! Kuori perunat jo edellisenä iltana kylmään veteen kattilaan valmiiksi.