1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese retiisit ja poista kannat. Viipaloi retiisit salaatin sekaan. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit sekaan. Mausta öljyllä, valkoviinietikalla, kuivatulla oreganolla ja mustapippurilla. Sekoita ja jätä maustumaan.
  3. Leikkaa kirjolohifilee annospaloiksi ruokailijamäärän mukaan.
  4. Kumoa kermaviili pieneen kulhoon. Mausta suolalla, mustapippurilla, (dijon)sinapilla ja sitruunan mehulla.
  5. Kuumenna paistinpannu, voi ja öljy. Lisää kalapalat pannulle ensin nahkapuoli alaspäin. Paista kaloja 2-3 minuuttia ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Käännä kalat ja jatka paistamista vielä noin 1 minuutin ajan, tai kunnes lohi on sopivan kypsää.
  7. Huuhtele ja suikaloi kevätsipuli.
  8. Valuta kypsät perunat hyvin ja sekoita niihin voi. Voit murskata perunat halutessasi esimerkiksi survimella. Lisää perunoihin kevätsipuli.
  9. Tarjoile rapeaksi paistetut kirjolohet perunoiden, kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa.
Vinkki! Raasta kermaviilikastikkeeseen pestyn sitruunan kuorta.
Vinkki! Kuori perunat jo edellisenä iltana kylmään veteen kattilaan valmiiksi.