1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
  2. Suikaloi kirjolohifilee noin 0,5 cm paksuisiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Lisää suikaleet uunivuokaan.
  3. Huuhtele perunasuikaleet huolellisesti siivilässä runsaalla kylmällä vedellä. Valuta perunat ja kumoa ne uunivuokaan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli perunoiden sekaan.
  5. Hienonna uunivuokaan puolikas ruukku tilliä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja puolikkaan sitruunan mehulla. Sekoita kaikki aineet huolellisesti keskenään.
  6. Kaada sekaan ruokakerma, huuhtele purkki vedellä ja lisää vesi vuokaan.
  7. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 35-40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  8. Valmista salaatti. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja puolita kirsikkatomaatit sekaan. Mausta öljyllä ja valkoviinietikalla.
  9. Tarjoile perinteinen kirjolohikiusaus salaatin kanssa.
Vinkki! Tästä reseptistä tilliä jää yli puolikas ruukku, voit hienontaa sen valmiiden annosten päälle, tai sekoittaa salaatin joukkoon.