1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele pinaatti ja taputtele kuivaksi. Valuta artisokat ja leikkaa ne puoliksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Paahda pinjansiemeniä kuumalla pannulla niin, että saavat hieman väriä. Siirrä pinjansiemenet sivuun odottamaan.
  4. Kuumenna paistinpannu uudelleen miedolle lämmölle. Lisää oliiviöljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet pannulle. Kuullota valkosipulia 2 minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää pannulle pinaatit ja artisokat. Jatka kuullottamista hetki. Huuhtele sitruuna ja raasta kuori pannulle, purista myös puolikkaan sitruunan mehu. Ota kiehuvaa pastan keitinvettä kattilasta ja lisää pannulle.
  5. Kumoa pannulle myös turkkilainen jogurtti. Mausta kastike ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  6. Valuta kypsä pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja tarjoa heti.