1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuori ja suikaloi punasipuli sekä valkosipulinkynnet. Huuhtele ja poista lehtikaalista kova lehtiruoti. Suikaloi lehtikaali.
  2. Valuta katkaravut. Huuhdo puolikas sitruuna hyvin ja raasta sen kuori ja purista mehu talteen.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voi, oliiviöljy ja sipulit. Kuullota sipuleita muutama minuutti sekoitellen. Lisää sitten lehtikaalit ja jatka paistamista noin 2 minuuttia.
  5. Lisää paistoksen joukkoon ruokakerma ja huuhtaise purkki tilkalla vettä sekä pyöräytä vesi pannulle mukaan. Lisää myös sitruunan kuori ja puristettu mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Lisää kasvisten joukkoon pannulle katkaravut ja kuumenna.
  7. Tarkista katkarapukastikkeen maku ja tarjoa heti valutetun pastan sekä parmesanin kanssa.
Vinkki! Jos kaapistasi löytyy kuivattua tilliä, niin se sopii pastan mausteeksi. Toinen kokeilun arvoinen mauste katkarapupastalle on fenkolinsiemenet.