1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vesi kiehumaan pastaa varten. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
  2. Kuori ja viipaloi punasipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi chiliä maun mukaan ja kuutioi kesäkurpitsa.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit lyhentää keittoaikaa noin 2 minuuttia.
  4. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää tilkka öljyä ja kaurajauhis pannulle. Paista kaurajauhista sekoitellen noin 3 minuuttia. Lisää sitten sipulit, kesäkurpitsa ja chilit pannulle.
  5. Jatka paistamista hetken aikaa ja mausta paistos suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella ja valkoviinietikalla. Lisää sitten paseerattu tomaatti ja tilkka pastan keitinvettä. Kuumenna ja tarkista maku.
  6. Valuta pasta ja kumoa uunivuokaan. Lisää uunivuokaan myös kaurajauhiskastike. Sekoita ja ripottele pinnalla “juusto”raaste. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes vuoka on gratinoitunut kauniisti.
  7. Valmista sillä aikaa salaatti. Revi salaatti kulhoon ja viipaloi kurkku sekaan. Lorauta joukkoon oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.
  8. Tarjoa valmis pastagratiini salaatin kanssa.
Vinkki! Ripottele pastagratiinin pinnalle korppujauhoja ennnen uuniin laittamista, näin saat pinnasta entistä rapeamman.