1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat sekä keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi.
  3. Kuori ja raasta porkkanat sekä palsternakka.
  4. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista 3-4 minuuttia.
  5. Lisää sitten pannulle sipulit, porkkana- ja palsternakkaraasteet. Jatka paistamista hetken aikaa.
  6. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, valkoviinietikalla ja lihafondilla.
  7. Kumoa pannulle paseerattu tomaatti ja huuhtaise pullo vedellä sekä lisää myös vesi joukkoon. Kuumenna pata kiehuvaksi ja hauduta noin 8-10 minuuttia.
  8. Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo ja revi salaatti kulhoon. Pese ja lohko kurkku sekaan. Mausta mustapippurilla ja öljyllä.
  9. Valuta kypsistä perunoista vesi pois. Lisää perunoiden joukkoon voi ja murskaa perunat.
  10. Hienonna puolikas rasia basilikaa ja viimeistele jauhelihapata sillä.
  11. Tarjoa tomaattinen jauhelihapata murskattujen perunoiden ja salaatin kanssa.
Vinkki! Jos juuresten raastaminen tuntuu työläältä, voitte kuutioida ne pieniksi kuutioiksi raastamisen sijaan.