1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vesi kiehumaan kattilaan muusia varten.
  2. Kuori perunat ja porkkanat sekä lohko ne.
  3. Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kumoa tuorejuusto kulhoon. Puolita purjo ja pese puolikas purjo hyvin.
  5. Suikaloi purjo ohuiksi suikaleiksi. Sekoita se tuorejuuston joukkoon. Purista sekaan myös puolikkaan sitruunan mehu ja mausta mustapippurilla sekä oliiviöljyllä.
  6. Nosta lohi leivinpaperin päälle uunivuokaan ja mausta suolalla. Levitä kirjolohen pintaan tuorejuustomassa tasaisesti. Paista lohta uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes se on sopivan kypsä.
  7. Revi salaatti kulhoon ja viipaloi joukkoon kurkku. Mausta oliiviöljyllä ja mustapippurilla.
  8. Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa.
  9. Valuta kypsistä kasviksista vesi pois. Muussa kasvikset survimella ja vatkaa joukkoon maito sekä voi. Mausta ripauksella suolaa ja tarkista maku.
  10. Tarjoa mehevä tuorejuustolohi porkkana-perunamuusin ja raikkaan salaatin kanssa.