1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita myös vesi kiehumaan ja voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy pois, mutta ota 2 rkl öljyä talteen. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Kuumenna iso paistinpannu kuumaksi. Lisää tomaattien öljy ja sipulit pannulle. Kuullota noin 3 minuuttia sekoitellen.
  4. Lisää sitten aurinkokuivatut tomaatit ja riisi pannulle. Sekoittele 1 minuutin ajan mausta suolalla, mustapippurilla sekä kuivatulla yrttisekoituksella. Kumoa paistos sitten uunivuokaan.
  5. Liota kasvisfondi kiehuvan veden joukkoon ja kaada kasvisliemi uunivuokaan riisin joukkoon.
  6. Lusikoi vuohenjuusto pieninä nokareina uunirisoton päälle. Nosta vuoka uuniin ja hauduta noin 25-30 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.
  7. Sillä aikaa valmista salaatti. Huuhdo ja revi rucola kulhoon. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
  8. Tarjoa vuohenjuusto-uunirisotto salaatin kanssa.