Ruokaboksin tiimiesittely: Pipsa

Pipsan heiniä on Ruokaboksin markkinointi ja se, että kuvat ja tekstit ovat kohdillaan.

Hyvää ruokaa läheltä

Pipsan heiniä on Ruokaboksin markkinointi ja se, että kuvat ja tekstit ovat kohdillaan. Viestinnän
ja markkinoinnin monitoimitekijä tarttuu myös ilomielin kauhaan ja kameraan.

Millainen ruoka on parasta?

Parasta arkiruokaa on maukas ja oivaltava kasvisruoka, arkiruokaa tehdessä ei tarvitse kokin hatun olla niin kireällä, mausteita voi käyttää oman mielen mukaan ja raaka-aineiksi pilkkoa vähän sitä, mitä kaapista löytyy. Ruokaboksin resepteistä ehdoton suosikkini on tofufritterit. Frittereihin
sopii satokaudesta riippuen erilaiset kasvikset ja tofukin pääsee oikeuksiinsa raastettuna ja rapeaksi paistettuna.

Mitä seuraavaksi?

Helpompi arki valloittaa Suomen! Toivon, että Ruokaboksi löytää tiensä mahdollisimman monelle kotiovelle maanantaita ja koko viikkoa helpottamaan. Toivottavasti tulevaisuudessa ruoalla on muitakin mittareita kuin hinta ja ihmiset muistaisivat antaa myös omalle ajallensa arvoa.

Miksi juuri Ruokaboksi?

Koska ne arvokkaimmat muistot syntyvät siellä kotona läheisten kanssa ruokaa tehdessä ja ruokaa syöden, ei kaupassa tai kauppajonossa. Kaikkea ei millään ehdi tehdä itse ja onkin ihan ok oikaista välillä. Sen sijaan, että oikaisisit eineshyllyn kautta, ehdotan, että oikaiset mieluummin töistä suoraan kotiin.

Paras ruokamuistosi?

Yleensä onnistun yli odotusten kun olen yksin ja silloin harmittaa kun ei ole ketään kenen kanssa syödä. Parasta onkin kokoontua läheisten kanssa yhteen pöytään. Meillä on ystävien kanssa pyörinyt dinnerikerho nyt jo liki 15 vuotta: kokoonnumme muutaman viikon välein ja vuorotellen kukin kokkaa 3 ruokalajin illallisen. Puitteet ovat muuttuneet opiskelijakämpän yksiön lattialla syödyistä ruuista nyt jo ihan oikeiden pöytien ääreen ja taidotkin on toivottavasti matkan varrella karttuneet.

Kesäsuunnitelmia?

Tämä vuosi on ollut uusien harrastusten aikaa, keramiikkakurssi ja puutyöt ovat vieneet mennessään ja nyt kevään korvalla ajankohtaiseksi tulee taas viime kesänä aloitettu palstaviljely. Ryhdyimme viime keväänä viljelijöiksi monesta realistissävytteisestä kannustuspuheesta huolimatta ja pääsimme toteamaan, että edes ne helpoimmiksi mainostetut lajikkeet eivät meidän tontillamme viihtyneet. Nyt olemme talven ajan taas keränneet naivia itsetuntoamme ja lähdemme uuteen viljelykauteen pää täynnä uusia ideoita ja uskoa omiin kykyihimme. Mikään kun ei ole parempaa kuin se, että saa lautaselleen maukasta ruokaa, josta tietää mistä se tulee ja missä se on kasvanut. Tämä sama ajatus on keskiössä myös Ruokaboksin toiminnassa.