Ruokaboksin tiimin esittely: Juhana

Tehdään asioita fiksummin

Juhana Rintala on vähittäiskaupan rautainen ammattilainen ja kahden lapsen isä, jonka mielestä parasta arkiruokaa on laadukkaista raaka-aineista valmistetut konstailemattomat klassikot. Juhana työskentelee Ruokaboksin toimitusjohtajana ja tarkastelee maailmaa insinöörin silmin.

Mikä sinua motivoi?

Insinöörinä minua kiehtoo miten tuttuja asioita, voidaan tehdä eri tavalla, järkevämmin kuin aikaisemmin. Ruokaboksissa on kyse juuri siitä – tuttujen asioiden hoitamisesta fiksummin.

Mitä hyötyä Ruokaboksista on kuluttajalle?

Olen tehnyt koko työurani ruoan vähittäiskaupan parissa ja voin käsi sydämellä sanoa, että Ruokaboksin konsepti on fiksuin mahdollinen tapa järjestellä arjen illalliset. Konseptista hyötyvät niin asiakkaamme kuin ympäristö ja yhteiskuntakin. Asiakkaamme hyötyvät siitä, ettei kaupassa tarvitse käydä arpomassa mitä tänään syötäisiin, vaan aikaa säästyy ja samalla ruokavalio monipuolistuu.

Puhtaista raaka-aineista, alusta-asti itse valmistettu ruoka on lähtökohtaisesti aina terveellisempi vaihtoehto kuin valmisruoka. Helppojen ja nopeiden reseptien ansiosta asiakkaamme syövät terveellisemmin, monipuolisemmin ja ennen kaikkea itse tehtyä ruokaa useammin yhdessä kuin ennen.

Tämähän kuulostaa hyvältä! Pidätkö ympäristö- ja yhteiskuntavastuukysymyksiä toiminnassanne tärkeinä?

Ympäristö ja yhteiskunta hyötyvät tästä mallista myös. Hävikkiä syntyy vähemmän kuin perinteisessä jakeluketjussa, paremman ennakoitavuuden, harvempien välikäsien ja kaupassa tehtyjen heräteostosten vähentymisen takia. Tavaran tuottajat ja viljelijät saavat tuotteistaan kohtuullisen korvauksen, koska vältämme turhia välikäsiä (keskusliikkeet) ja tilaamme tuotteet mahdollisimman pitkälle suoraan tuottajalta. Ympäristö hyötyy koska on paljon tehokkaampaa, että yksi auto toimittaa ruokaboksin monelle, kuin että moni ajaa omilla autoillaan kauppaan – tutkittu juttu.

Miltä Ruokaboksin tulevaisuus näyttää?

Syömme Suomessa huonommin ja kuormitamme ympäristöä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Minusta on tajuttoman inspiroivaa saada olla ratkaisemassa näitä ongelmia yhdessä Ruokaboksin mahtavan tiimin ja ihanien asiakkaidemme kanssa.