Vähennä hävikkiä Ruokaboksin avulla

Kolmasosa kaikesta tuotetusta ruoasta päätyy suoraan roskiin. Yksinomaan Suomessa se tarkoittaa 360 miljoonaa kiloa ruokaa vuodessa (lähde: Päivittäistavarakauppa RY). Ja siinähän ei vain kerta kaikkiaan ole mitään järkeä. Ruoan matka pellolta kuluttajien ruokapöytään saattaa usein olla pitkä. Ruokakauppaan ruoka päätyy monen mutkan kautta, ja joka mutkassa jokainen ottaa oman osuutensa.

Ruokaboksilla ostamme mahdollisimman paljon raaka-aineita suoraan kotimaisilta tuottajilta, ilman välikäsiä. Ostamme raaka-aineet vasta siinä vaiheessa, kuin tiedämme tarkkaan miten moneen boksiin me kyseistä tuotetta tarvitsemme. Näin ollen voimme tilata vain sen verran mitä tarvitaan. Jos pakkaamolle kuitenkin jää ylijäämää lahjoitamme sen suoraan ruoka-apuun. Mitään emme heitä roskiin.

Boksiin pakataan vain resepteihin tarvittavan määrän raaka-aineita hävikin minimoimiseksi.

Ruokaboksiin pakatut ainekset ovat mitoitettu boksissa oleviin resepteihin. Näin ollen kaikki mitä boksista löytyy, käytetään kokonaisuudessaan resepteihin. Lyhyempi ketju pellolta pöytään tarkoittaa myös, että ruoka saapuu tuoreempana loppukäyttäjälle. Myös maapallo kiittää, kun hävikki minimoidaan. Kestävyysnäkökulmasta on väliä mitä lautasellemme ja suuhumme laitamme (vähemmän lihaa ja enemmän lähellä tuotettuja kasviksia) sekä sillä että ruokaa ei heitetä roskiin. Ruokaboksin jokaisessa reseptissä käytetään tuoreita, sesongissa olevia kasviksia.