Vegeboksin reseptit viikolla 15

Vegaaniset korealaiset pannukakut, marinoitua kurkkua & dippiä (V)

Näissä korealaisissa pannukakuissa proteiinin lähteenä toimii kikhernejauho. Valmiiksi pilkottu kaaliraaste nopeuttaa ruoan valmistusta. Lisäksi tarjoillaan gochujang-tahnasta valmistettua dippiä ja marinoitua kurkkua.

Pasta aurinkokuivatuista tomaateista & paramesania (V,sis.pähkinää)

Aurinkokuivatut tomaatit tuovat paljon makua ja kaurakerma täyteläisyyttä pastaan. Koko ruoan kruunaa tuore pinaatti ja paramesan eli vegaaninen korvike parmesanille.

Mausteinen kasvisratatouille pavuilla & riisiä (V,G)

Ratatouille on ranskalainen kasvismuhennos, jossa kasvikset hautuvat tomaattikastikkeessa meheväksi. Tässä reseptissä ratatouilleen ruokaisuutta tuovat pavut ja maukas munakoiso.

Tofua & paksoita aasialaisittain sekä riisiä (V,G)

Nam, nam! Tofu ja paksoi paistetaan nopeasti pannulla ja maustetaan itse tehdyllä maustekastikkeella. Lisäksi tarjoillaan jasmiiniriisiä.