Reseptit viikolla 15

Salaatti paahdetulla fetajuustolla & rapeilla pitaleipäkrutongeilla (L)

Tämä salaatin päätähtenä loistaa uunissa paahdettu fetajuusto ja tuoreet tomaatit. Lisäksi valmistetaan rapeita krutonkeja pitaleivistä.

Jauhelihapasta chilikermalla & salsakastikkeella (L)

Tämä texmex-henkinen jauhelihapasta valmistetaan salsakastikkeesta ja tulisesta valmiiksi maustetusta ruokakermasta.

Intialaista Butter chickeniä & riisiä (L,G)

Butter chicken eli voi-tomaattikana on kaikille tuttu intialaisista ravintoloista, mutta sen valmistaminen kotona on myös helppoa. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään jogurtilla.

Uunilohi inkivääri-kookosliemessä & jasmiiniriisiä (G,M)

Kirjolohi hautuu uunissa herkulliseksi inkiväärillä maustetussa kookosliemessä. Lisäksi keitetään riisiä.

Baijerilainen bratwurstplatter perunasalaatilla & hapankaalilla (L,G)

Tämä ruoka vie sinut makumatkalle pieneen baijerilaiseen kylään. Ihanaa perunasalaattia, smetanassa haudutettua hapankaalia ja maukasta bratwurstia.

Vegaaniset korealaiset pannukakut, marinoitua kurkkua & dippiä (V)

Näissä korealaisissa pannukakuissa proteiinin lähteenä toimii kikhernejauho. Valmiiksi pilkottu kaaliraaste nopeuttaa ruoan valmistusta. Lisäksi tarjoillaan gochujang-tahnasta valmistettua dippiä ja marinoitua kurkkua.

Pasta aurinkokuivatuista tomaateista & paramesania (V,sis.pähkinää)

Aurinkokuivatut tomaatit tuovat paljon makua ja kaurakerma täyteläisyyttä pastaan. Koko ruoan kruunaa tuore pinaatti ja paramesan eli vegaaninen korvike parmesanille.

Mausteinen kasvisratatouille pavuilla & riisiä (V,G)

Ratatouille on ranskalainen kasvismuhennos, jossa kasvikset hautuvat tomaattikastikkeessa meheväksi. Tässä reseptissä ratatouilleen ruokaisuutta tuovat pavut ja maukas munakoiso.

Tofua & paksoita aasialaisittain sekä riisiä (V,G)

Nam, nam! Tofu ja paksoi paistetaan nopeasti pannulla ja maustetaan itse tehdyllä maustekastikkeella. Lisäksi tarjoillaan jasmiiniriisiä.

Kermainen pasta pekonilla & halloumijuustolla (L)

Tämä nopea resepti on lohturuokaa parhaimmillaan. Halloumijuusto, pekoni ja kirsikkatomaatit solmivat täydellisen liiton kermaisessa kastikkeessa.

Ruokaboksin burgundinpata & riisiä (M)

Tämä resepti on saanut inspiraatiota Burgundin padasta, mutta on nopeampi versio siitä jauhelihan ja hillosipuleiden ansiosta. Pata valmistuu helposti, mutta on silti täynnä makuja.

Sitruunaisella kermaviilillä kuorrutettua lohta & murskattuja perunoita (G,L)

Kermaviilistä, sitruunasta ja tillistä valmistuu raikas kuorrute kirjolohen päälle. Lisäksi murskattuja perunoita.

Paneng Red Curry kanakeitto (M,G,mausteseos sis. kalaa)

Oi, makumatka tiedossa. Paneng Red Curry kanakeitto lennättää sinut kaukomatkalle Aasiaan. Herkullinen mausteseos ja täyteläinen kookosmaito tuovat keittoon mahtavia makuja. Raikas lime viimeistelee kokonaisuuden.

Maukkaat kanacaesar wrapit & pico de galloa (kastike sis. kananmunaa, laktoosia, anjovista)

Wrappien broileritäyte maustetaan caesarkastikkeella. Wrapit viimeistellään itse tehdyllä herkullisella pico de gallolla.