
Kermainen possupata, murskattuja perunoita & salaattia
Porsaan ulkofileestä valmistetaan klassinen sinappinen ja kermainen kastike. Kastikkeen kanssa tarjoillaan murskattuja perunoita ja salaattia kurkulla.
- Perunat:
- 1 kg perunoita
- 0.5 tlsuolaa
- 3 rklvoita
- Pata:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynsi
- 3 porkkana
- 1 pktporsaan ulkofileetä
- 1 rklöljyä
- 2 rklvoita
- 1.5 tlsuolaa
- 0.5 tlmustapippuria
- 2 tlkuivattua rakuunaa
- 2 rklsoijakastiketta
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- 2 rkl(dijon)sinappia
- 1 prkruokakermaa + 1 dl vettä
- Salaatti:
- 1 pssalaattia
- 1 kurkku
- 0.5 rklvalkoviinietikkaa
- 1 rklöljyä
- ripaus mustapippuria
Lisää samanlaisia reseptejä
Kermainen possupata – Täyteläinen herkku arkeen ja juhlaan
Kermainen possupata, murskattuja perunoita ja salaattia on klassinen suomalainen ruoka, joka hurmaa täyteläisillä mauillaan. Tämä ruokalaji yhdistää pehmeän porsaan ulkofileen kermakastikkeeseen ja tuo mukanaan ripauksen sinapin hienostunutta makua. Murskatut perunat ja raikas salaatti kurkulla täydentävät annoksen, tehden siitä täydellisen valinnan niin kiireisiin arki-iltoihin kuin juhlavampiin tilaisuuksiinkin.
Miksi valita kermainen possupata?
Kermainen possupata on täynnä herkullisia makuja, jotka syntyvät yksinkertaisista mutta laadukkaista aineksista. Porsaan ulkofileen mureus yhdistettynä kermaisen, sinapilla maustetun kastikkeen täyteläisyyteen luo vastustamattoman makuelämyksen. Tämä laktoositon ja gluteeniton ruoka sopii monille eri ruokavalioille. Lisäksi siinä on runsaasti proteiinia, mikä tekee siitä ravitsevan vaihtoehdon.
Vinkit valmistukseen ja muunnoksiin
Valmistus on helppoa ja nopeaa – koko ateria on pöydässä vain 35 minuutissa. Voit säästää aikaa esivalmistelemalla vihannekset etukäteen. Mikäli haluat muunnella reseptiä, voit korvata porsaan esimerkiksi kanalla tai tehdä siitä kasvisversion käyttämällä tofua. Variaatiot ovat rajattomat, ja voit muokata reseptiä omien mieltymystesi mukaan.
Tarjoiluvinkit - Täydellinen kumppani kermainen possupata
Kermainen possupata tarjoillaan parhaiten murskattujen perunoiden ja raikkaan kurkkusalaatin kera. Voit lisätä annokseen myös tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai tilliä, korostamaan makuja. Juo ruoan kanssa raikasta sitruunavettä tai kevyttä marjamehua, jotka täydentävät ruoan makumaailmaa. Tarjoile annos joko perinteisesti kulhosta tai kauniisti aseteltuna lautaselle.
Kermainen possupata – Monipuolinen ja herkullinen valinta
Kermainen possupata, murskattuja perunoita ja salaattia on helppo ja maukas ruoka, joka sopii kaikille. Sen yksinkertaiset valmistusvaiheet tekevät siitä loistavan valinnan arkeen, mutta se hurmaa myös erityisissä hetkissä. Kokeile tätä täyteläistä ja ravitsevaa ateriaa – se on varma hitti!
Kermainen possupata, murskattuja perunoita & salaattia -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.
Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.