
Ranskalainen pata herniksestä & sitruunaista perunamurskaa
Tämä pata on saanut inspiraation burgundin padasta - se on täynnä makua ja lämmittää varmasti vatsaa sekä mieltä. Lisäksi valmistetaan sitruunaista perunamurskaa.
- Perunat:
- 1 kg perunoita
- 1 tlsuolaa
- 3 rkloliiviöljyä
- 1 sitruunan kuori + mehu
- Pata:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynsi
- 1 rsherkkusieniä
- 2 porkkanaa
- 2 rklöljyä
- 2 rklsoijakastiketta
- 2 rklpuna- tai valkoviinietikkaa
- 1 prktomaattipyreetä
- 2 rkl(dijon)sinappia
- 1.5 rklvehnäjauhoja
- 8 dlvettä
- 6 dl hernistä
- 1 tlsuolaa
- 0.5 tlmustapippuria
- 0.5 tl(savu)paprikajauhetta
- 2 tlkuivattua yrttisekoitusta
- ripaus sokeria