Ruokaboksi

Ranskalainen pata herniksestä & sitruunaista perunamurskaa

Tämä pata on saanut inspiraation burgundin padasta - se on täynnä makua ja lämmittää varmasti vatsaa sekä mieltä. Lisäksi valmistetaan sitruunaista perunamurskaa.

Clock Icon40 min

Perunat:
1 kg perunoita
1 tlsuolaa
3 rkloliiviöljyä
1 sitruunan kuori + mehu
Pata:
1 sipuli
2 valkosipulinkynsi
1 rsherkkusieniä
2 porkkanaa
2 rklöljyä
2 rklsoijakastiketta
2 rklpuna- tai valkoviinietikkaa
1 prktomaattipyreetä
2 rkl(dijon)sinappia
1.5 rklvehnäjauhoja
8 dlvettä
6 dl hernistä
1 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
0.5 tl(savu)paprikajauhetta
2 tlkuivattua yrttisekoitusta
ripaus sokeria

Lisää samanlaisia reseptejä

Ranskalainen pata herniksestä & sitruunaista perunamurskaa - makumatka Ranskaan

Ranskalainen pata herniksestä & sitruunaista perunamurskaa on inspiroitunut klassisesta burgundin padasta, mutta tämä versio on vegaaninen ja täynnä makua. Tämä ruoka on täydellinen lämmittämään kylminä päivinä ja sopii erinomaisesti viikonloppuna nautittavaksi perheen kesken. Sen runsas makumaailma ja aromaattinen sitruunainen perunamurska tekevät siitä vastustamattoman valinnan niin arjen kuin juhlan aterialle.

Miksi valita Ranskalainen pata herniksestä?

Ranskalainen pata herniksestä on täynnä herkullisia makuja. Herkkusienet, porkkanat ja sipulit muodostavat täyteläisen pohjan, jota täydentävät soijakastike, punaviinietikka ja dijonsinappi. Hernis tuo ruokaan proteiinia, joten se on ravitseva ja täyttävä vaihtoehto. Sitruunan raikkaus perunamurskassa piristää kokonaisuutta ja tekee tästä ruoasta erityisen herkullisen. Tämä pata on paitsi maukas, myös terveellinen valinta, sillä se sisältää runsaasti proteiinia ja on vähärasvainen.

Vinkit ja variaatiot valmistukseen

Tämä resepti on helppo valmistaa, ja muutamalla niksillä saat siitä vieläkin paremman. Kuori ja pilko kasvikset etukäteen, jotta ruoanlaitto sujuu nopeammin. Voit korvata kuivatun yrttisekoituksen kuivatulla timjamilla saadaksesi lisämakua. Jos haluat hieman tulisuutta, lisää savupaprikajauhetta oman maun mukaan.

Tarjoiluvinkkejä ja lisukkeita

Ranskalainen pata herniksestä maistuu parhaalta tuoreena ja se voidaan tarjoilla suoraan pannulta. Tarjoile se sitruunaisen perunamurskan kanssa, joka tuo raikasta vastapainoa padan syville mauille. Voit lisätä rinnalle vihreän salaatin tai höyrytettyjä vihanneksia, mikä tuo ateriaan lisää värikkyyttä.

Monipuolinen ja herkullinen valinta

Ranskalainen pata herniksestä & sitruunaista perunamurskaa on helppo ja miellyttävä valmistaa. Se on loistava valinta niin arkiseen ateriaan kuin juhlavampaan illalliseen perheen tai ystävien kanssa. Kokeile tätä lämmintä ja maistuvaa ruokaa ja nauti sen tuomasta makuelämyksestä.

Ranskalainen pata herniksestä & sitruunaista perunamurskaa -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.