Ruokaboksi

Perinteinen jauhelihagulassi, keitettyjä perunoita & salaattia

Gulassi on unkarilainen perinteinen lihapata. Tässä reseptissä se valmistuu nopeasti naudan jauhelihasta. Lisäksi keitetään perunoita ja valmistetaan salaattia.

Clock Icon35 min

Perunat:
1 kg perunoita
0.5 tlsuolaa
Gulassi:
1 pskevätsipulia
2 porkkanaa
1 punainen paprika
1 rklöljyä
1 pktnaudan jauhelihaa
1.5 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
2 tlpaprikajauhetta
1 tlchilijauhetta
2 tlkuivattua yrttisekoitusta
1 prktomaattipyreetä
1 tlktomaattimurskaa + 2 dl vettä
Salaatti:
1 pssalaattia
1 kurkku
1 rklöljyä
0.5 rklvalkoviinietikkaa
ripaus mustapippuria

Lisää samanlaisia reseptejä

Mausteinen jauhelihagulassi – Täydellinen arkiruoka

Mausteinen jauhelihagulassi, keitetyt perunat ja raikas salaatti muodostavat herkullisen ja täyttävän aterian, joka sopii mainiosti niin arki-illalliselle kuin viikonloppuherkuksi. Unkarilaisen perinneruoan innoittamana tämä resepti tuo ruokapöytään maukkaiden mausteiden ja tuoreiden kasvisten yhdistelmän. Helppo ja nopea valmistus tekee tästä ruoasta oivan valinnan kiireiseen arkeen, mutta riittävän näyttävän myös silloin, kun haluat hemmotella perhettä tai ystäviä.

Miksi valita Mausteinen jauhelihagulassi?

Tämä jauhelihagulassi on täynnä makua, sillä siinä yhdistyvät mausteinen jauheliha, raikas tomaatin maku sekä miedosti tuliset mausteet, kuten paprikajauhe ja chilijauhe. Lisäksi juustokumina ja kuivatut yrtit antavat ruoalle syvyyttä. Ruoka on myös ravitseva valinta, sillä se sisältää runsaasti proteiinia ja on samalla maidoton ja gluteeniton. Tämä tekee siitä sopivan vaihtoehdon monenlaisiin ruokavalioihin.

Valmistusvinkit ja muunnelmat

Jotta jauhelihagulassi onnistuu täydellisesti, kannattaa vihannekset pilkkoa etukäteen, mikä nopeuttaa valmistusta arjen kiireissä. Voit myös raastaa porkkanat, jos haluat saada ne nopeammin kypsiksi. Jos haluat muunnella reseptiä, voit lisätä joukkoon esimerkiksi kikherneitä tai linssejä lisäämään proteiinia ja kuitua. Myös naudan jauhelihan voi korvata esimerkiksi kalkkunalla tai kasvisvaihtoehdolla, kuten Härkiksellä, mikäli haluat kevyemmän tai kasvisversion.

Tarjoiluehdotuksia ja lisukkeet

Mausteinen jauhelihagulassi tarjoillaan parhaiten vastakeitettyjen perunoiden sekä raikkaan salaatin kera. Salaatti tuo annokseen mukavaa keveyttä ja raikkautta. Voit tarjoilla ruoan vaikka suurelta tarjoiluvadilta, josta jokainen voi ottaa itselleen sopivan annoksen. Juomaksi sopii hyvin raikas vesi tai hedelmäinen mehu.

Monipuolinen ja herkullinen valinta

Mausteinen jauhelihagulassi on helppo ja maukas vaihtoehto, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin – olipa kyseessä sitten arki-illallinen tai viikonlopun herkkuhetki perheen ja ystävien kesken. Kokeile tätä maukasta ja ravitsevaa reseptiä ja nauti sen monipuolisista makuelämyksistä!

Mausteinen jauhelihagulassi -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.