Mausteinen jauhelihagulassi, keitettyjä perunoita & salaattia
Gulassi on unkarilainen perinneruoka. Tässä reseptissä gulassi valmistetaan naudan jauhelihasta. Lisäksi keitetään perunoita ja valmistetaan salaattia.
- Perunat:
- 1 kg perunoita
- 0.5 tlsuolaa
- Gulassi:
- 0.5 pskevätsipulia
- 2 porkkanaa
- 1 punainen paprika
- 0.5 rklöljyä
- 1 pktnaudan jauhelihaa
- 1.5 tlsuolaa
- 0.5 tlmustapippuria
- 2 tlpaprikajauhetta
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlchilijauhetta
- 1 tlkuivattua yrttisekoitusta
- 1 prktomaattipyreetä
- 1 tlktomaattimurskaa + 1-2 dl vettä
- Salaatti:
- 1 pssalaattia
- 1 kurkku
- 0.5 pskevätsipulia
- 1 rklöljyä
- 0.5 rklvalkoviinietikkaa
- ripaus mustapippuria