Ruokaboksi

Kreikkalainen gyroslautanen, tsatsikia & pitaleipää

Kreikkalainen gyros lautanen vie sinut Välimerelle - tervetuloa mukaan! Herkullinen lautanen sisältää mausteista ylikypsää possua, tsatsikia, marinoituja kasviksia ja paahdettua pitaleipää.

Clock Icon45 min

Possu:
1 rklöljyä
1 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
3 tlkuivattua oreganoa
2 tl(savu)paprikajauhetta
1 tlchilijauhetta
1 pktsous vide possua
Tsatsiki:
1 prkjogurttia (kreikkalainen)
0.5 kurkku
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja mustapippuria
Marinoidut kasvikset:
1 rskirsikkatomaatteja
1 punasipuli
0.5 kurkku
1 rklöljyä
1 rklvalkoviinietikkaa
0.5 tlsuolaa
0.5 tlsokeria
Lisäksi:
1 pssalaattia
2 pktpitaleipiä

Lisää samanlaisia reseptejä

Kreikkalainen gyroslautanen – Makumatka Välimerelle

Kreikkalainen gyroslautanen vie makumatkalle suoraan Välimeren rannikoille. Tämä herkullinen annos koostuu mausteisesta ylikypsästä possusta, raikkaasta tsatsikista, marinoiduista kasviksista ja paahdetusta pitaleivästä. Täydellinen valinta niin perheen yhteisiin ateriahetkiin kuin ystävien kanssa nautittavaksi, tämä ruokalaji tuo kreikkalaisen keittiön parhaat maut suoraan kotiisi. Kreikkalainen gyroslautanen on laktoositon, joten se sopii myös monille erityisruokavalioille.

Kreikkalainen gyroslautanen – Mitä tekee tästä erityisen?

Kreikkalainen gyroslautanen hurmaa erityisesti mausteisen ylikypsän possun ja raikkaan tsatsikin yhdistelmällä. Sous vide -menetelmällä valmistettu possu on mehukasta ja täynnä makua, kun taas tsatsiki tuo annokseen raikkaan ja kermaisen elementin. Annoksen marinoidut kasvikset, kuten kurkku ja kirsikkatomaatit, lisäävät mukavasti tekstuuria ja väriä. Tämä lautanen on paitsi herkullinen myös ravitseva – se tarjoaa runsaasti proteiinia ja sopii erinomaisesti laktoosittomaan ruokavalioon.

Näin onnistut gyroslautasen valmistuksessa

Gyroslautasen valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Yksi tärkeä vinkki on raastaa tsatsikiin menevä kurkku siivilään ja puristaa siitä ylimääräinen neste pois ennen jogurtin sekaan lisäämistä – näin tsatsikista tulee paksumpaa ja täyteläisempää. Jos haluat varioida reseptiä, voit korvata porsaan ylikypsällä kanalla tai vaikkapa kasvisvaihtoehdolla, kuten tofupaloilla.

Kreikkalainen gyroslautanen – Parhaat lisukkeet ja tarjoilu

Kreikkalainen gyroslautanen on parhaimmillaan heti tarjoiltuna. Tarjoile annos perinteiseen tapaan yhdessä paahdetun pitaleivän kanssa, josta jokainen voi repäistä palasia täydentämään makuelämystä. Voit myös tarjota annoksen raikkaan vihreän salaatin kera, ja juomaksi sopii erinomaisesti jääkylmä sitruunavesi tai minttu-tee. Lautanen voidaan tarjoilla joko perinteiseen perhetyyliin keskeltä pöytää tai yksittäisinä annoksina.

Kreikkalainen gyroslautanen – Monipuolinen ja herkullinen valinta

Kreikkalainen gyroslautanen on helppo, herkullinen ja monipuolinen valinta arjen tai juhlien aterioille. Se yhdistää Välimeren makuja, jotka ilahduttavat niin perheenjäseniä kuin vieraita. Kokeile tätä laktoositonta reseptiä jo tänään ja nauti sen monipuolisista mauista ja tekstuureista.

Kreikkalainen gyroslautanen -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.