Herkullinen nachovuoka nyhtökauralla (V)
Nachovuoka valmistetaan herkullisesta nyhtökaurasta. Vuoka viimeistellään kirsikkatomaateilla, chilillä ja tuoreella korianterilla.
Nachovuoka valmistetaan herkullisesta nyhtökaurasta. Vuoka viimeistellään kirsikkatomaateilla, chilillä ja tuoreella korianterilla.
Tämän reseptin maukas bolognese valmistuu linsseistä, jotka ovat oiva kasvikunnan proteiininlähde. Annokset kruunaa tuore basilika.
Ruokaisat salaatit ovat kivaa vaihtelua arkiruokiin. Tässä reseptissä salaatti valmistuu paahdetuista perunoita, maukkaasta nyhtökaurasta, tuoreista kasviksista ja kaprisvinegretestä.
Halloumijuusto tarjoillaan pähkinäisen ja tomaattisen kastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi keitetään riisiä.
Fajitakset täytetään Muu-murusta ja kasviksista valmistettavalla mehevällä täytteellä.
Fallerot ja kasvikset paahtuvat näppärästi samalla pellillä. Tässä reseptissä lisäksi valmistetaan matbuhaa eli tomaattikastiketta, joka toimii loistavasti kastikkeena falleroille.
Tofut pyöritellään paprikajauheella maustetuissa korppujauhoissa ja paistetaan uunissa rapeiksi tikuiksi. Lisäksi paahdetaan mehukkaita tomaatteja ja dippinä toimii raikas limemajoneesi.
Tämän pastan päätähtenä loistavat vihreät kasvikset eli parsakaali ja kesäkurpitsa. Täyteläinen Apetina-juusto ja tuore minttu viimeistelevät kokonaisuuden.
Muu-suikaleesta valmistetaan itämainen curry, joka tarjoillaan riisin kanssa.
Tämän reseptin päätähti on maukas maapähkinävoi, joka tekee pastasta ihanan täyteläistä. Maapähkinävoi sisältää myös paljon proteiinia ja hyviä rasvoja.
Juurekset ja tofu paahtuvat uunissa kätevästi samalla pellillä. Kermainen sienikastike sopii täydellisesti juuresten kaveriksi.
Tofu hautuu ihanasti sataykastikkeessa, joka valmistuu näppästi valmiista sataykastikkeesta ja kookosmaidosta. Lisäksi tarjoillaan riisiä.
Sesongissa oleva bataatti paahdetaan uunissa maukkaaksi. Bataattien makeutta tasapainottaa mausteinen vegaaninen chorizonakki ja vegaaninen creme fraiche.
Lempeän tulinen vegaaninen chorizopata on oiva ruoka tähän vuodenaikaan. Tomaattinen ja mausteinen pata lämmittää niin vatsaa kuin mieltäkin. Lisäkkeeksi valmistetaan murskattuja perunoita.
Ihana kukkakaali ja kikherneet maustetaan ja paahdetaan uunissa. Salaatti kruunataan vegaanisesta salaattijuustosta ja soijagurtista valmistetulla kastikkeella.
Vöner hautuu mausteisessa tomaattikastikkeessa. Lisäksi keitetään riisiä ja marinoidaan kasviksia.
Tofu ja pinaatti toimivat täydellisenä makuparina tässä kermaisessa pastassa. Helppoa arkiruokaa parhaimmillaan.
Hampurilaiset täytetään rapeilla vöner-lastuilla, marinoidulla punasipulilla ja raikkaalla kaalisalaatilla.
Mausteinen linssikeitto on helppo valmistaa. Linssit tekevät keitosta ruokaisan. Ruissipsit tuovat rapeutta annoksiin.
Tomaattinen ja mausteinen keitto valmistetaan ruokaisista pavuista. Keiton kanssa herkutellaan paahdetuilla valkosipulileivillä. Kokonaisuus viimeistellään soijagurtilla.
Tämä välimerellinen salaatti viimeistellään maukkaalla vegaanisella salaattijuustolla. Lisäksi marinoituja appelsiineja ja täysjyväcouscousia. Salaattiin tekstuuria tuovat paahdetut kikherneet.
Wokit ovat nopea arkiruokia. Sienien umami tulee esille ihanasti, kun ne maustetaan soijakastikkeella. Proteiinia tähän ruokaan tuo ravintorikas tofu.
Tällä kertaa perinteinen bolognese syntyy mausteisesta Muu-murusta. Ruoka kruunataan Valion Oddly Good Italian Style-raasteella.
Paahdetuista perunoista ja kasviksista valmistuu ruokaisa salaatti. Salaatin kruunaa sitruunainen yrttivinegrette.
Tofu ja kasvikset hautuvat herkullisessa sweet chilikastikkeessa. Lisäksi keitetään riisiä.
Halloumijuusto sopii moneen ruokaan, tällä kertaa se toimii tacojen täytteenä. Tacoihin raikkautta tuo herkullinen ananaksesta ja kirsikkatomaateista valmistettu salsa.
Tämän viikon herkkuruokana on uunissa gratinoitu nachopelti. Pelti sisältää herkullista härkistä, maissilastuja, goudaraastetta ja kasviksia. Pelti viimeistellään itse tehdyllä pico de gallolla - eli salsalla. Simppeliä, nopeaa ja hyvää!
Halloumijuustosta valmistetaan rapeat tikut, jotka paahdetaan uunissa. Tämä ruoka valmistuu näppärästi yhdellä uunipellillä. Lisäksi sitruunalla maustettua majoneesia ja raikasta salaattia.
Tällä kertaa bowl valmistuu härkiksestä, marinoidusta kaalista ja riisistä. Bowlit ovat nopeita ja herkullisia arkiruokia parhaimmillaan!
Ruokaisa pasta syntyy tällä kertaa täyteläisistä avokadosta, kidneypavuista ja raikkaista kirsikkatomaateista. Kokonaisuus viimeistellään parmesanjuustolla.
Maukas “pizza frittata”, eli suolainen munakas valmistuu kätevästi tuhdista fetajuustosta ja raikkaista kirsikkatomaateista.
Ravintorikas parsakaali on tämän pastan päätähti. Pasta viimeistellään täyteläisellä vegaanisella parmesanilla eli Foodinin paramesanilla.
Bataatit paahtuvat uunissa maukkaiksi ja ne kuorrutetaan pavuilla ja vegaanisella juustoraasteella. Lisäksi itse tehtyä salsaa ja soijagurtista valmistuvaa tsatsiki-kastiketta.
Tofusta syntyy mausteinen korma kookosmaidon kanssa ja se tarjoillaan riisin kanssa. Tämä ruoka lennättää sinut Intiaan.
Ihanan mausteinen sosekeitto valmistuu paahdetuista porkkanoista ja kikherneistä. Keiton viimeistelee täyteläinen kookosmaito. Keiton kanssa tarjoillaan tuoretta ruisleipää.
Makea bataatti sopii mainiosti mausteiseen curryyn. Tässä reseptissä ei olla mausteissa säästelty. Kookosmaito tasapainottaa makuja ja linssit tuovat ruokaisuutta. Lisäksi keitetään riisiä.
Tämän ruoan päätähtenä on valmiiksi chilillä ja inkiväärillä maustettu delikaura. Wokkiin tulee lisäksi itsetehty maustekastike, kasviksia ja nuudeleita. Helppoa, nopeaa ja taatusti maukasta.
Nyt päästään nauttimaan Välimeren alueen klassikkoruoasta. Linsseistä ruokaisuutensa saava moussaka on maistuva ja täyttävä ruoka.
Halloumijuusto sopii loistavasti perinteiseen stroganoffiin. Lisäksi keitetään perunoita.
Vietnamilainen streetfood valmistuu myös kotikeittiössä helpoilla ohjeilla. Hodarit täytetään mausteisella tofulla ja raikkaalla kurkkusalaatilla. Potkua hodareihin tuo chilimajoneesi.
Tämä resepti tuo Intian keittiöösi, mausteinen kastike ja pehmeä tofu sopivat täydellisesti yhteen. Lisäkkeeksi keitetään riisiä.
Pannulasagne on näppärä ja nopea versio perinteisestä lasagnesta, mutta on silti yhtä maukas ja mehevä. Tässä reseptissä päätähtenä on hernis.
Tämä pata on saanut inspiraation burgundin padasta - se on täynnä makua ja lämmittää varmasti vatsaa sekä mieltä. Lisäksi valmistetaan sitruunaista perunamurskaa.
Tällä kertaa tortillojen täytteeksi valmistetaan nyhtötofua. Tofun lisäksi tortillat täytetään pico de gallolla eli itse tehdyllä salsalla ja rapealla marinoidulla kaalilla.
Tämä nopea pasta vie makumatkalle Välimeren rannoille. Mausteista tomaattikastiketta tasapainottaa täyteläinen fetajuusto.
Lämmin perunasalaatti valmistuu paahdetuista perunoista, omenoista ja kapriksista. Koko ruoka kruunataan paistetulla halloumijuustolla. Tämä on yksi Ruokaboksin suosituimmista resepteistä.
Tämän salaatin päätähtenä toimii terveellinen parsakaali ja maukas savutofu. Ruokaisuutta tuovat kotimaiset kauranjyvät ja kokonaisuuden viimeistelee kastike vegaanisesta majoneesista.
Tämä resepti lennättää sinut makumatkalle Espanjaan. Chorizopadan mausteisuutta tasapainottaa riisi ja vegaaninen creme fraiche.
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo