Maukas halloumijuustostroganoff & keitetyt perunat (L,G)
Halloumijuusto sopii loistavasti perinteiseen stroganoffiin. Lisäksi keitetään perunoita.
Halloumijuusto sopii loistavasti perinteiseen stroganoffiin. Lisäksi keitetään perunoita.
Vietnamilainen streetfood valmistuu myös kotikeittiössä helpoilla ohjeilla. Hodarit täytetään mausteisella tofulla ja raikkaalla kurkkusalaatilla. Potkua hodareihin tuo chilimajoneesi.
Tämä resepti tuo Intian keittiöösi, mausteinen kastike ja pehmeä tofu sopivat täydellisesti yhteen. Lisäkkeeksi keitetään riisiä.
Pannulasagne on näppärä ja nopea versio perinteisestä lasagnesta, mutta on silti yhtä maukas ja mehevä. Tässä reseptissä päätähtenä on hernis.
Tämä pata on saanut inspiraation burgundin padasta - se on täynnä makua ja lämmittää varmasti vatsaa sekä mieltä. Lisäksi valmistetaan sitruunaista perunamurskaa.
Tällä kertaa tortillojen täytteeksi valmistetaan nyhtötofua. Tofun lisäksi tortillat täytetään pico de gallolla eli itse tehdyllä salsalla ja rapealla marinoidulla kaalilla.
Tämä nopea pasta vie makumatkalle Välimeren rannoille. Mausteista tomaattikastiketta tasapainottaa täyteläinen fetajuusto.
Lämmin perunasalaatti valmistuu paahdetuista perunoista, omenoista ja kapriksista. Koko ruoka kruunataan paistetulla halloumijuustolla. Tämä on yksi Ruokaboksin suosituimmista resepteistä.
Tämän salaatin päätähtenä toimii terveellinen parsakaali ja maukas savutofu. Ruokaisuutta tuovat kotimaiset kauranjyvät ja kokonaisuuden viimeistelee kastike vegaanisesta majoneesista.
Tämä resepti lennättää sinut makumatkalle Espanjaan. Chorizopadan mausteisuutta tasapainottaa riisi ja vegaaninen creme fraiche.
Ruokaboksin grilli tarjoilee tällä kertaa “makkaraperunat” vegaanisilla nakeilla. Koko komeuden kruunaa rapeat lehtikaalisipsit ja dippi.
Ruokaboksin pitaleivät täytetään tällä kertaa vegaanisilla Vöner-lastuilla, marinoidulla punakaalilla ja minttukastikkeella.
Mausteisella sataykastikkeella kuorrutetaan kikherneet ja kukkakaali, joilla tortillat täytetään tällä kertaa. Lisäksi valmistetaan raikasta pico de galloa.
Biriyani on intialainen riisiruoka, tässä herkullinen kasvisversio klassikosta. Maukas maustettu härkis sopii tähän ruokaan mainiosti.
Itämaiset Dan-dan nuudelit valmistetaan härkiksestä ja marinoiduista kasviksista. Kokonaisuuden viimeistelee yksi aasialaisen keittiön kulmakivistä - riisiviinietikka.
Tämän maukkaan curryn salaisuus on valmis punainen currytahna, joka maustaa kastikkeen näppärästi ja nopeuttaa ruoanvalmistusta. Lisäksi keitetään riisiä.
Nam, kotimaiset ravintolatason fallerot maistuvat kaikille. Lisäksi valmistetaan maukasta taboullehia kaurasta, kirsikkatomaateista ja kurkusta.
Välimerellinen pata saa makua aurinkokuivatuista tomaateista ja kapriksista. Ruokaisuutta pataan tuo pavut.
Nam, tortillat täytetään tällä kertaa maukkaasta härkiksestä valmistettavalla täytteellä. Lisäksi valmistetaan ihanaa itse tehtyä salsaa eli pico de galloa.
Uunissa paahdetuista juureksista syntyy maukas ja ruokaisa salaatti, joka tarjoillaan jogurtista ja fetajuustosta valmistetun kastikkeen kanssa.
Tässä reseptissä Bahn mi hodarit valmistuu Jalofoodsin uutuudesta eli valmiiksi aasialaisittain maustetusta tofusta. Tätä tofua ei tarvitse kuivata ja pakkaukseen jäävä marinadi hyödynnetään tofun paistamisen yhteydessä.
Soijarouhe on mahtava proteiininlähde. Tällä kertaa siitä valmistetaan perinteinen ja maukas kastike. Lisäksi murskattuja perunoita, jotka viimeistellään lehtipersiljalla.
Tässä reseptissä quesadillat täytetään valmiiksi maustetulla herkullisella Muu-murulla. Lisäksi valmistetaan itse pico de galloa eli salsaa ja kokonaisuuden viimeistelee täyteläinen vegaaninen creme fraiche.
Lempeästi mausteisessa Palak paneer kastikkeessa haudutetaan halloumijuustoa ja kirsikkatomaatteja. Lisäksi keitetään riisiä.
Pasta alla Norma on Sisilian alueen suosituin pasta, tässä Ruokaboksin herkullinen versio! Munakoiso paahtuu uunissa ihanan pehmeäksi tomaattien ja valkosipulin kanssa. Annokset viimeistellään mozzarellajuustolla.
Sesongin kotimaiset omenat tuovat ihanaa makua keittoon. Keitto valmistetaan Laitilan vihannesten porkkanoista. Kotimainen Jalofoodsin valmistama hernetempe paahdetaan rapeaksi BBQ-kastikkeen kanssa uunissa. Keitto viimeistellään tempemurulla.
Ruokaboksin Sinuhen leipomon ruisleivästä valmistuu terveelliset burgerit, jotka täytetään kotimaisella Juustoportin hallajuustolla ja paahdetulla kesäkurpitsalla. Järvikylän villirucola kruunaa burgerit.
Kotimaisesta lehtikaalista ja Champ herkkusienistä valmistuu nopea pasta arjen keskellä. Kokonaisuuden viimeistelee kotimainen Elovenan kaurakerma.
Tandooritahnalla maustettu tofu tuo Intian keittiöösi - tandooritahna ja kookosmaito yhdessä takaavat herkullisen lopputuloksen. Lisäkkeeksi keitetään basmatiriisiä.
One pot pellit ovat arjen helpottajia parhaimmillaan. Tällä kertaa lisäksi valmistetaan matbuhaa eli tomaattikastiketta, joka toimii loistavasti dippinä maukkaille falleroille.
Tämä mausteinen nuudelikeitto lämmittää ilmojen viiletessä. Tuore inkivääri ja chili tuovat makua ja potkua keittoon eikä mausteiden kanssa ole säästelty. Kaiken kruunaa maukas tofu.
Tortillat täytetään uudella tuttavuudella Ruokaboksissa eli vöner-murulla. Lisäksi rapeaa kaalisalaattia ja limellä maustettua pico de galloa eli salsaa.
Wokki valmistuu tällä kertaa tofusta ja lehtikaalista. Kokonaisuuden viimeistelee mausteinen aasialainen kastike.
Ruokaboksin vegaaninen Tikka Masala lennättää sinut makumatkalle Intiaan. Kikherneet toimivat täydellisesti tässä reseptissä ja tuovat ruokaan kasvikunnan proteiinia. Lisäksi keitetään riisiä.
Nam, kotimaiset ravintolatason fallerot maistuvat kaikille. Lisäksi valmistetaan maukasta taboullehia kaurasta, kirsikkatomaateista ja kurkusta.
Nam, tämä curry ei paremmalta voisi enää maistua. Herkullisia kasviksia ja reilusti mausteita samassa suhteessa - ai että! Pavut ovat oiva kasvikunnan proteiininlähde.
Ruokaisa lehtikaali ja kirpeä sitruuna sopivat mainiosti yhteen. Siemenet tuovat pastaan rapeutta ja vegaaninen “fetajuusto” kruunaa annokset.
Palak Paneer on perinteinen intialainen herkkuruoka. Tässä reseptissä siihen ruokaisuutta tuo halloumijuusto. Kokonaisuus viimeistellään raikkaalla limen mehulla.
Tämän herkullisen salaatin päätähtinä ovat mausteiset, paahdetut kikherneet ja nyhtötofu. Raikkautta tuovat marinoidut kasvikset ja ruokaisuutta couscous.
Tällä kertaa perinteinen bolognese syntyy Muu-jauhiksesta ja kasviksista. Lisäkkeeksi ravitsevaa täysjyväpastaa.
Sesongin hienostunut parsa on taivaallinen kasvis. Tällä kertaa siitä valmistetaan kotimaisen kauran kanssa ihanan keväinen kauratto. Kauratto viimeistellään parmesanjuustolla.
Nordic Fishless Umami-kastike on tämän reseptin päätähti - sillä maustetaan thaimaalaiset paistetut nuudelit, jotka on pullollaan kasviksia.
Nyt on aika herkutella vegehodareilla, joiden päätähtenä on vegaaninen chorizomakkara. Lisänä raikasta coleslawta ja paahdettuja perunoita.
Kotimaiset punajuuret ja porkkanat ovat tämän ruoan päätähtenä. Raikkaat sesongissa olevat appelsiinit kruunaavat kokonaisuuden ja täyteläinen fetajuusto viimeistelee ruoan.
Paahtaessa bataatin makeus tulee parhaiten esille. Lisäksi paahdetaan falleroita, joita dipataan jogurttikastikkeeseen. Marinoitu punasipuli ja rucola kruunaavat tämän ruoan.
Tomaattikeitto ottaa tällä kertaa vaikutteita Meksikosta. Paljon mausteita ja makua. Lisäksi tietysti paahdettuja tortillalettuja! Nam.
Kermainen pasta saa tällä kertaa makua paistetusta munakoisosta ja sienistä. Annokset viimeistellään rapeilla siemenillä.
Aromaattinen fenkoli loistaa tässä reseptissä. Linssit tuovat pastaan proteiinia ja kirsikkatomaatit ihanaa raikkautta.
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo