Ruokaboksin reseptit

Kreikkalainen lihapata “Stifado” & murskattuja perunoita (L,G)

Stifado on kreikkalainen pitkään haudutettu lihapata. Tässä nopeampi, mutta yhtä maukas versio klassikosta. Lisäksi murskattuja perunoita.

BBQ-kastikkeella maustettua naudanlihawokkia & nuudeleita (M,G)

Naudan paistisuikaleista valmistuu herkullinen wokki. Lisäksi keitetään riisinuudeleita.

Meheväksi haudutettua Lyonin kanaa & riisiä (L)

Tässä klassinen ranskalainen kanapata Ruokaboksin tyylillä. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään jogurtilla.

Caesarsalaatti paahdetulla pekonilla & perunoilla (G,kastike sis. kananmunaa, maitoa, kalaa)

Uunissa paahdetut perunat maustetaan caesarkastikkeella ja parmesanjuustolla. Raikkautta ruokaan tuo marinoitu punasipuli, salaatti ja tomaatit. Koko komeus kruunataan rapeilla pekonilastuilla.

Sesongin täyteläinen parsapasta fetajuustolla (L, sis. kananmunaa)

Hienostunut parsa on yksi kevään odotetuimpia kasviksia. Parsa sopii erinomaisesti pastaan ja tällä kertaa sen makua täydentää tuhti fetajuusto.

Larb moo possun jauhelihasta & riisiä (M,G)

Larb moo on thaimaalainen “possusalaatti”. Tässä versiossa siitä valmistetaan ruokaisampi annos kasvisten ja riisin kera. Chilikurkut tuovat ihanaa raikkautta annoksiin.

Äitienpäivän välimerellinen meze-lautanen (L)

Tästä reseptistä valmistat ihanan meze-lautasen, vaikkapa äitienpäivän kunniaksi. Karitsan kebakot tarjoillaan kreikkalaisen salaatin, kastikkeiden ja paahdettujen pitaleipien kanssa.

Ruokaboksin pad thai kananmunilla & kasviksilla (M,G, sis.pähkinää ja kananmunaa)

Pad thai on thaimaalaisten versio meille tutusta pyttipannusta. Tämä ruoka on täynnä makuja ja kasviksia. Kananmunat tuovat ruokaan proteiinia. Ravintorikas lehtikaali täydentää kokonaisuutta.

Omenainen kanapasta pinaatilla & parmesanjuustolla (L)

Raikkaat omenat tuovat hapokkuutta kermaiseen kanapastaan. Pasta kruunataan pinaatilla ja luomu parmesanjuustolla.

One pot pelti Krakovan-makkaralla & marinoitua rucolaa (L,G)

Maukas Krakova-makkara paahtuu uunissa kasvisten kanssa näppärästi samalla pellillä. Annokset viimeistelee kermaviilikastike ja marinoitu rucola.

Salaatti katkaravuilla & kananmunilla (L,G, sis.äyriäisiä&kananmunaa)

Katkaravuista valmistuu tällä kertaa salaatti, johon ruokaisuutta tuo keitetyt kananmunat. Raikkautta salaattiin tuovat hapokkaat omenat ja kirsikkatomaatit.

BBQ-nyhtöpossua, paahdettuja perunoita & Muttin ketsuppia (M,G,sis.kananmunaa)

Tämä reseptin päätähti Muttin uutuus ketsuppi toimii herkullisena dippinä uunissa paahdetuille lohkoperunoille. Lisäksi valmistetaan BBQ-nyhtöpossua ja jenkkityylistä majoneesipohjasta kaalisalaattia eli coleslawia.

Vapun herkkulautanen (M,G,sis.kananmunaa)

Tästä reseptistä valmistuu maukas herkkulautanen vapun viettoon - perunasalaattia paahdetuista perunoita, coleslawta ja nakkeja.

Meksikolainen chili con carne & riisiä (L,G)

Tästä reseptistä syntyy lempeän mausteinen chili con carne, joka vie makumatkalle Meksikoon. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään täyteläisellä creme fraichella.

Broileripyörykät tomaattisessa oliivikastikkeessa & perunamurskaa (L,G)

Broilerin jauhelihasta valmistuu mausteiset pyörykät, jotka muhivat meheviksi tomaattisessa oliivikastikkeessa. Lisäksi valmistetaan sitruunaista perunamurskaa, joka viimeistellään pinaatilla.

Mausteinen jauhelihakastike & paahdettuja rosmariiniperunoita (sis.maitoa)

Mausteinen jauhelihakastike saa tällä kertaa seurakseen uunissa paahdettuja tuoreella rosmariinilla maustettuja perunoita.

Texmex-bowl broilerin jauhelihalla & riisillä (L,G)

Kulhoruoat ovat hittiruokia Amerikassa. Tässä reseptissä kikkaillaan texmex-henkisillä lisukkeilla, jossa yhdistyvät raikkaus ja mausteisuus ihanassa tasapainossa.

Uunissa paahdetut bataatit & mausteista jauhelihaa (G,L)

Uunissa paahdettu bataatti saa kaverikseen mausteista jauhelihaa ja raikkaita marinoituja kurkkuja. Annokset viimeistellään creme fraichella.

Pannulla paistettua kirjolohta, perunoita & kermaviilikastiketta (L,G)

Pannulla paistettu kirjolohi on yksi Ruokaboksin suosituimmista ruoista. Tässä reseptissä kirjolohi saa seurakseen kermaviilikastikkeen, murskattuja perunoita ja salaattia.

Sitruunainen pasta fetajuustolla & pinaatilla (L)

Tämä pasta valmistuu nopeasti, mutta on silti täynnä makuja. Fetajuusto, pinaatti ja sitruuna sopivat mainiosti yhteen - tästä ei pasta enää parane.

Mausteinen possupata & riisiä (L,G)

Porsaan ulkofilee hautuu mureaksi mausteissa ja tomaattisessa kastikkeessa. Lisäksi riisiä.

Misokastikkeella maustettua jauhelihaa & nuudeleita (M, sis. kananmunaa)

Naudan jauheliha ja kasvikset hautuvat pannulla misokastikkeessa, joka on japanilainen umaminen maustetahna. Lisäksi tarjoillaan nuudeleita.

Espanjalainen chorizopelti & creme fraichea (L,G)

Mausteiset chorizomakkarat paahtuvat uunissa bataatin ja perunoiden seassa. Annokseen raikkautta tuovat paahdetut kirsikkatomaatit sekä creme fraiche.

Raikas pastasalaatti kanalla & parmesankastikkeella (L)

Pastasalaatti valmistetaan broilerista ja tuoreista kirsikkatomaateista. Kokonaisuuden kruunaa parmesanjuustosta ja kermaviilistä valmistettu maukas kastike.

BBQ-kastikkeella maustetut nyhtökanahampurilaiset & paahdettuja perunoita (L, sis.kananmunaa)

No nyt on! Burgerit täytetään mehevällä nyhtökanalla, ihanalla omenaslawlla ja raikkaalla jogurttikastikkeella. Burgerit tarjoillaan paahdettujen perunoiden kanssa.

Salaatti paahdetulla fetajuustolla & rapeilla pitaleipäkrutongeilla (L)

Tämä salaatin päätähtenä loistaa uunissa paahdettu fetajuusto ja tuoreet tomaatit. Lisäksi valmistetaan rapeita krutonkeja pitaleivistä.

Jauhelihapasta chilikermalla & salsakastikkeella (L)

Tämä texmex-henkinen jauhelihapasta valmistetaan salsakastikkeesta ja tulisesta valmiiksi maustetusta ruokakermasta.

Intialaista Butter chickeniä & riisiä (L,G)

Butter chicken eli voi-tomaattikana on kaikille tuttu intialaisista ravintoloista, mutta sen valmistaminen kotona on myös helppoa. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään jogurtilla.

Uunilohi inkivääri-kookosliemessä & jasmiiniriisiä (G,M)

Kirjolohi hautuu uunissa herkulliseksi inkiväärillä maustetussa kookosliemessä. Lisäksi keitetään riisiä.

Baijerilainen bratwurstplatter perunasalaatilla & hapankaalilla (L,G)

Tämä ruoka vie sinut makumatkalle pieneen baijerilaiseen kylään. Ihanaa perunasalaattia, smetanassa haudutettua hapankaalia ja maukasta bratwurstia.

Helpot ja maukkaat juustoburgerit & rapeita lohkoperunoita (L, sis. kananmunaa)

Tällä kertaa burgereiden pihvit valmistetaan Ruokaboksin valmiiksi maustetusta jauhelihataikinasta. Tomaatit ja salaatti tuovat raikkautta juustoburgereihin.

Uunissa paahdetut gochujang-koivet & perunoita sekä jogurttikastiketta (L)

Gochujang-tahna on korealainen tulinen chilimaustetahna. Tässä reseptissä sillä glaseerataan broilerinkoivet. Lisäksi paahdetaan perunoita ja valmistetaan raikasta jogurttikastiketta.

Välimeren lihapata & murskattuja perunoita (G,L)

Nopea lihapata valmistuu tällä kertaa naudan jauhelihasta. Makua pataan tuo herkulliset kaprikset. Lisäksi valmistetaan murskattuja perunoita.

Sitruunainen kylmäsavulohipasta pinaatilla (L)

Tästä reseptistä syntyy ihanan kermainen kylmäsavulohipasta, joka viimeistellään raikkaalla sitruunalla.

Mausteista karamellipossua, riisiä & marinoituja appelsiineja (M,G)

Sous vide possusta valmistettu karamellipossu vie kielen mennessään. Herkullinen karamelliglaseeraus tekee tästä ruoasta vastustamattoman hyvää. Lisäkkeeksi valmistetaan marinoitua appelsiinisalaattia ja keitetään riisiä.

Tortillat mausteisella broilerilla, Viola® Meksiko-tuorejuustolla & pico de galloa (L)

Näiden herkullisten tortillojen päätähtenä toimii Valion uutuus Meksiko-tuorejuusto, joka on ihanan mausteinen. Tuorejuustolla sivellään tortillaletut ja täytteeksi valmistetaan paprikoista ja broilerin jauhelihasta mausteinen paistos.

Kookoksinen nuudelikeitto sataykastikkeella (M,sis.pähkinää ja kananmunaa)

Tässä reseptissä miedosti mausteinen nuudelikeitto valmistuu naudan jauhelihasta, kasviksista ja kookosmaidosta. Annokset viimeistellään sataykastikkeella ja suolapähkinöillä.

Ylikypsää karitsan entrecotea, parmesanperunoita & kasviksia sekä valkosipulikastiketta (L,G)

Valmiiksi ylikypsäksi haudutettu karitsan entrecote helpottaa tämän reseptin valmistamista. Perunat kuorrutetaan parmesanjuustolla ja paahdetaan uunissa yhdessä varsiparsakaalien ja kirsikkatomaattien kanssa.

Okonomiyaki eli japanilainen kaalilettu pekonilla & riisiä (M, sis. kananmunaa)

Japanilainen katuruoka Okonomiyaki on suolainen pannukakku, jonka täytteeksi tulee kaalia ja pekonia. Se kruunataan kahdella eri kastikkeella ja tarjoillaan riisin kanssa.

Ruokaboksin perunasalaattia & rapeaa halloumijuustoa (L,G)

Lämmin perunasalaatti valmistuu paahdetuista perunoista, omenoista ja kapriksista. Koko ruoka kruunataan paistetulla halloumijuustolla. Tämä on yksi Ruokaboksin suosituimmista resepteistä.

Toscanalainen kanapata & murskattuja perunoita (L,G)

Tämä kanapata lennättää sinut makumatkalle. Aurinkokuivattujen tomaattien aromaattinen maku pääsee oikeuksiinsa kermaisessa kastikkeessa. Lisäksi murskattuja perunoita.

Pannulla paistettua siikaa, paahdettuja kasviksia & sitruunaista perunamurskaa (L,G)

Tämä resepti tuo ravintolakeittiön kotiisi. Pannulla paistettu siika tarjoillaan sitruunaisen perunamurskan ja paahdettujen kasvisten kanssa.

Thaimaalaiset nuudelit katkaravuilla & kananmunilla (M,G, sis. äyriäisiä, kananmunaa & pähkinää)

Pad Thai on thaimaalaisten versio meille tutusta pyttipannusta. Tämä ruoka on täynnä makuja. Katkaravut ja kananmunat tuovat ruokaan proteiinia

Paahdetut karitsa-possukebakot, padron-paprikoita & dippiä (L,G)

Tässä reseptissä karitsan ja possun jauhelihataikinasta valmistetut kebakot, padron-paprikat ja perunat paahtuvat näppärästi uunissa samalla pellillä. Kastikkeeksi valmistetaan raikas tuoreella mintulla maustettu kermaviilidippi.

Pasta fetajuustolla & paahdetuilla kasviksilla (L)

Tämä pasta valmistuu täyteläisestä fetajuustosta ja uunissa paahdetuista herkullisista kasviksista. Raikkautta tuo ihana sitrusvinegrette.

Kermainen kanapasta tuoreesta salviasta & herkkusienistä (L,G)

Tämän kanapastan salaisuus on tuore salvia, joka on todellinen makupari kermaisen kastikkeen kanssa.

Mureat naudan ulkofileepihvit pippurikastikkeessa & paahdettuja juureksia (L,G)

Naudan ulkofileepihvit muhivat pippurikastikkeessa. Lisäksi paahdetaan uunissa tuoreella timjamilla maustettuja juureksia.

Kebabia tomaattikastikkeessa, riisiä & marinoituja kasviksia (M,G)

Nyt on tarjolla herkkua, kebab hautuu mureaksi mausteisessa tomaattikastikkeessa. Lisäksi keitetään riisiä ja marinoidaan punasipulia ja kurkkua.