Kreikkalainen lihapata “Stifado” & murskattuja perunoita (L,G)
Stifado on kreikkalainen pitkään haudutettu lihapata. Tässä nopeampi, mutta yhtä maukas versio klassikosta. Lisäksi murskattuja perunoita.
Stifado on kreikkalainen pitkään haudutettu lihapata. Tässä nopeampi, mutta yhtä maukas versio klassikosta. Lisäksi murskattuja perunoita.
Naudan paistisuikaleista valmistuu herkullinen wokki. Lisäksi keitetään riisinuudeleita.
Tässä klassinen ranskalainen kanapata Ruokaboksin tyylillä. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään jogurtilla.
Uunissa paahdetut perunat maustetaan caesarkastikkeella ja parmesanjuustolla. Raikkautta ruokaan tuo marinoitu punasipuli, salaatti ja tomaatit. Koko komeus kruunataan rapeilla pekonilastuilla.
Hienostunut parsa on yksi kevään odotetuimpia kasviksia. Parsa sopii erinomaisesti pastaan ja tällä kertaa sen makua täydentää tuhti fetajuusto.
Larb moo on thaimaalainen “possusalaatti”. Tässä versiossa siitä valmistetaan ruokaisampi annos kasvisten ja riisin kera. Chilikurkut tuovat ihanaa raikkautta annoksiin.
Tästä reseptistä valmistat ihanan meze-lautasen, vaikkapa äitienpäivän kunniaksi. Karitsan kebakot tarjoillaan kreikkalaisen salaatin, kastikkeiden ja paahdettujen pitaleipien kanssa.
Pad thai on thaimaalaisten versio meille tutusta pyttipannusta. Tämä ruoka on täynnä makuja ja kasviksia. Kananmunat tuovat ruokaan proteiinia. Ravintorikas lehtikaali täydentää kokonaisuutta.
Raikkaat omenat tuovat hapokkuutta kermaiseen kanapastaan. Pasta kruunataan pinaatilla ja luomu parmesanjuustolla.
Maukas Krakova-makkara paahtuu uunissa kasvisten kanssa näppärästi samalla pellillä. Annokset viimeistelee kermaviilikastike ja marinoitu rucola.
Katkaravuista valmistuu tällä kertaa salaatti, johon ruokaisuutta tuo keitetyt kananmunat. Raikkautta salaattiin tuovat hapokkaat omenat ja kirsikkatomaatit.
Tämä reseptin päätähti Muttin uutuus ketsuppi toimii herkullisena dippinä uunissa paahdetuille lohkoperunoille. Lisäksi valmistetaan BBQ-nyhtöpossua ja jenkkityylistä majoneesipohjasta kaalisalaattia eli coleslawia.
Tästä reseptistä valmistuu maukas herkkulautanen vapun viettoon - perunasalaattia paahdetuista perunoita, coleslawta ja nakkeja.
Tästä reseptistä syntyy lempeän mausteinen chili con carne, joka vie makumatkalle Meksikoon. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään täyteläisellä creme fraichella.
Broilerin jauhelihasta valmistuu mausteiset pyörykät, jotka muhivat meheviksi tomaattisessa oliivikastikkeessa. Lisäksi valmistetaan sitruunaista perunamurskaa, joka viimeistellään pinaatilla.
Mausteinen jauhelihakastike saa tällä kertaa seurakseen uunissa paahdettuja tuoreella rosmariinilla maustettuja perunoita.
Kulhoruoat ovat hittiruokia Amerikassa. Tässä reseptissä kikkaillaan texmex-henkisillä lisukkeilla, jossa yhdistyvät raikkaus ja mausteisuus ihanassa tasapainossa.
Uunissa paahdettu bataatti saa kaverikseen mausteista jauhelihaa ja raikkaita marinoituja kurkkuja. Annokset viimeistellään creme fraichella.
Pannulla paistettu kirjolohi on yksi Ruokaboksin suosituimmista ruoista. Tässä reseptissä kirjolohi saa seurakseen kermaviilikastikkeen, murskattuja perunoita ja salaattia.
Tämä pasta valmistuu nopeasti, mutta on silti täynnä makuja. Fetajuusto, pinaatti ja sitruuna sopivat mainiosti yhteen - tästä ei pasta enää parane.
Porsaan ulkofilee hautuu mureaksi mausteissa ja tomaattisessa kastikkeessa. Lisäksi riisiä.
Naudan jauheliha ja kasvikset hautuvat pannulla misokastikkeessa, joka on japanilainen umaminen maustetahna. Lisäksi tarjoillaan nuudeleita.
Mausteiset chorizomakkarat paahtuvat uunissa bataatin ja perunoiden seassa. Annokseen raikkautta tuovat paahdetut kirsikkatomaatit sekä creme fraiche.
Pastasalaatti valmistetaan broilerista ja tuoreista kirsikkatomaateista. Kokonaisuuden kruunaa parmesanjuustosta ja kermaviilistä valmistettu maukas kastike.
No nyt on! Burgerit täytetään mehevällä nyhtökanalla, ihanalla omenaslawlla ja raikkaalla jogurttikastikkeella. Burgerit tarjoillaan paahdettujen perunoiden kanssa.
Tämä salaatin päätähtenä loistaa uunissa paahdettu fetajuusto ja tuoreet tomaatit. Lisäksi valmistetaan rapeita krutonkeja pitaleivistä.
Tämä texmex-henkinen jauhelihapasta valmistetaan salsakastikkeesta ja tulisesta valmiiksi maustetusta ruokakermasta.
Butter chicken eli voi-tomaattikana on kaikille tuttu intialaisista ravintoloista, mutta sen valmistaminen kotona on myös helppoa. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään jogurtilla.
Kirjolohi hautuu uunissa herkulliseksi inkiväärillä maustetussa kookosliemessä. Lisäksi keitetään riisiä.
Tämä ruoka vie sinut makumatkalle pieneen baijerilaiseen kylään. Ihanaa perunasalaattia, smetanassa haudutettua hapankaalia ja maukasta bratwurstia.
Tällä kertaa burgereiden pihvit valmistetaan Ruokaboksin valmiiksi maustetusta jauhelihataikinasta. Tomaatit ja salaatti tuovat raikkautta juustoburgereihin.
Gochujang-tahna on korealainen tulinen chilimaustetahna. Tässä reseptissä sillä glaseerataan broilerinkoivet. Lisäksi paahdetaan perunoita ja valmistetaan raikasta jogurttikastiketta.
Nopea lihapata valmistuu tällä kertaa naudan jauhelihasta. Makua pataan tuo herkulliset kaprikset. Lisäksi valmistetaan murskattuja perunoita.
Tästä reseptistä syntyy ihanan kermainen kylmäsavulohipasta, joka viimeistellään raikkaalla sitruunalla.
Sous vide possusta valmistettu karamellipossu vie kielen mennessään. Herkullinen karamelliglaseeraus tekee tästä ruoasta vastustamattoman hyvää. Lisäkkeeksi valmistetaan marinoitua appelsiinisalaattia ja keitetään riisiä.
Näiden herkullisten tortillojen päätähtenä toimii Valion uutuus Meksiko-tuorejuusto, joka on ihanan mausteinen. Tuorejuustolla sivellään tortillaletut ja täytteeksi valmistetaan paprikoista ja broilerin jauhelihasta mausteinen paistos.
Tässä reseptissä miedosti mausteinen nuudelikeitto valmistuu naudan jauhelihasta, kasviksista ja kookosmaidosta. Annokset viimeistellään sataykastikkeella ja suolapähkinöillä.
Valmiiksi ylikypsäksi haudutettu karitsan entrecote helpottaa tämän reseptin valmistamista. Perunat kuorrutetaan parmesanjuustolla ja paahdetaan uunissa yhdessä varsiparsakaalien ja kirsikkatomaattien kanssa.
Japanilainen katuruoka Okonomiyaki on suolainen pannukakku, jonka täytteeksi tulee kaalia ja pekonia. Se kruunataan kahdella eri kastikkeella ja tarjoillaan riisin kanssa.
Lämmin perunasalaatti valmistuu paahdetuista perunoista, omenoista ja kapriksista. Koko ruoka kruunataan paistetulla halloumijuustolla. Tämä on yksi Ruokaboksin suosituimmista resepteistä.
Tämä kanapata lennättää sinut makumatkalle. Aurinkokuivattujen tomaattien aromaattinen maku pääsee oikeuksiinsa kermaisessa kastikkeessa. Lisäksi murskattuja perunoita.
Tämä resepti tuo ravintolakeittiön kotiisi. Pannulla paistettu siika tarjoillaan sitruunaisen perunamurskan ja paahdettujen kasvisten kanssa.
Pad Thai on thaimaalaisten versio meille tutusta pyttipannusta. Tämä ruoka on täynnä makuja. Katkaravut ja kananmunat tuovat ruokaan proteiinia
Tässä reseptissä karitsan ja possun jauhelihataikinasta valmistetut kebakot, padron-paprikat ja perunat paahtuvat näppärästi uunissa samalla pellillä. Kastikkeeksi valmistetaan raikas tuoreella mintulla maustettu kermaviilidippi.
Tämä pasta valmistuu täyteläisestä fetajuustosta ja uunissa paahdetuista herkullisista kasviksista. Raikkautta tuo ihana sitrusvinegrette.
Tämän kanapastan salaisuus on tuore salvia, joka on todellinen makupari kermaisen kastikkeen kanssa.
Naudan ulkofileepihvit muhivat pippurikastikkeessa. Lisäksi paahdetaan uunissa tuoreella timjamilla maustettuja juureksia.
Nyt on tarjolla herkkua, kebab hautuu mureaksi mausteisessa tomaattikastikkeessa. Lisäksi keitetään riisiä ja marinoidaan punasipulia ja kurkkua.
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo