Reseptit

Mausteiset Gochujang-nuudelit kanalla (M, sis kananmunaa)

Gochujang-tahna on korealainen maustetahna - tässä reseptissä sillä maustetaan kana ja nuudelit.

Maukas gnocchipannu jauhelihalla (L)

Tämä maukas gnoccipannu valmistuu nopeasti yhdessä paistinpannussa. Jauheliha ja perunagnocchit hautuvat ihanasti tomaattikastikkeessa. Annokset kruunataan parmesanjuustolla.

Täyteläinen palsternakkakeitto & Ruokaboksin ruisleipää (L)

Palsternakasta syntyy erittäin herkullinen keitto. Hapokas omena tuo kivan twistin tähän keittoon. Keiton kanssa syödään Ruokaboksin omaa ruisleipää.

Mureat porsaan fileepihvit, juustoinen kukkakaaligratiini & sitruunainen gremolata

Gremolata on klassinen italialainen yrttikastike, joka sopii mainiosti paistetun possun seuraksi. Lisäkkeeksi tehdään herkullista juustoista kukkakaaligratiinia.

Itämainen kukkakaalicurry & basmatiriisiä (V,G)

Itämainen ja mausteinen curry syntyy tällä kertaa kukkakaalista ja kikherneistä. Kookosmaito tasapainottaa mausteisuutta ja tuo täyteläisyyttä curryyn. Lisäkkeeksi keitetään basmatiriisiä.

Mausteiset tex-mex tortillat & raikasta pico de galloa (V)

Nam, tortillat täytetään tällä kertaa maukkaasta härkiksestä valmistettavalla täytteellä. Lisäksi valmistetaan ihanaa itse tehtyä salsaa eli pico de galloa.

Uunissa paahdettu juuressalaatti & feta–jogurttikastiketta (L,G)

Uunissa paahdetuista juureksista syntyy maukas ja ruokaisa salaatti, joka tarjoillaan jogurtista ja fetajuustosta valmistetun kastikkeen kanssa.

“Pizza” frittata palvatulla kinkulla & kirsikkatomaateilla (L,G)

Maukas “pizza frittata”, eli suolainen munakas valmistuu kätevästi palvikinkusta ja kirsikkatomaateista.

Tomaattinen jauhelihakeitto & ruisleipää

Jauhelihakeitto maistuu varmasti koko perheelle. Tomaattipyree ja mausteet tekevät tästä keitosta perinteistä versiota paremman. Keittojuurekset voi halutessaan raastaa, jolloin lapset syövät huomaamattaan kasviksia.

Sweet chili paahdettua kirjolohta, kasviksia & riisiä (M,G)

Sweet chilikastike maustaa kirjolohen maukkaaksi. Jos pienimmät syöjät vierastavat kastikkeen makua, voit maustaa vain puolet kirjolohesta sillä. Toisen puolikkaan päälle mausteiksi riittää vain ripaus suolaa ja mustapippuria.

Ruokaboksin herkullinen kanapasta (L)

Nopeat ja helpot pastat ovat arjen pelastajia parhaimmillaan. Tähän pastaan herkulliset kirsikkatomaatit tuovat raikkautta ja pinaatti ruokaisuutta.

Sadonkorjuun kermainen kanapata & riisiä (L,G)

Sadonkorjuun kanapata valmistuu näppärästi uunissa hauduttamalla. Omena tuo pataan kivaa makua. Lisäkkeeksi keitetään riisiä.

Juustolla gratinoitu tomaattinen jauhelihaperunavuoka (L,G)

Perinteinen jauhelihaperunavuoka valmistuu tällä kertaa Mutin paseeratusta tomaatista. Vuoka valmistuu kätevästi: perunoiden kypsyessä uunissa valmistetaan maukas jauhelihakastike. Lopuksi nämä yhdistetään ja ruoka kruunataan juustokuorella.

Sitruunainen kylmäsavulohipasta pinaatilla (L)

Tästä reseptistä syntyy ihanan kermainen kylmäsavulohipasta, joka viimeistellään raikkaalla sitruunalla.

Ruokaisa maalaissalaatti rapealla pekonilla & kananmunilla (G,L)

Maalaissalaatti on ihana ja maukas salaatti. Tuoreet kasvikset, rapea pekoni ja ruokaisuutta tuovat kananmunat ovat täydellinen yhdistelmä.

Bahn mi hodarit Aasia-tofulla & paahdettua perunoita (V)

Tässä reseptissä Bahn mi hodarit valmistuu Jalofoodsin uutuudesta eli valmiiksi aasialaisittain maustetusta tofusta. Tätä tofua ei tarvitse kuivata ja pakkaukseen jäävä marinadi hyödynnetään tofun paistamisen yhteydessä.

Paahdetut harissakasvikset, couscousia & kevätsipulikastiketta (V)

Harissatahna on maustetahna, joka tuo mukavaa potkua uunissa paahdettuihin kasviksiin. Kasvisten lisäkkeeksi keitetään couscousia. Mausteisuutta tasapainottaa soijagurttikastike.

Perinteinen “jauhelihaton kastike” & murskattuja perunoita (V,G)

Soijarouhe on mahtava proteiininlähde. Tällä kertaa siitä valmistetaan perinteinen ja maukas kastike. Lisäksi murskattuja perunoita, jotka viimeistellään lehtipersiljalla.

Juustoinen kasvissosekeitto & tuoretta ruisleipää (L)

Maukas kasvissosekeitto valmistuu kotimaisista juureksista. Keitto viimeistellään maukkaalla sulatejuustolla ja tarjoillaan tuoreen ruisleivän kanssa.

Maukas makkarapasta Ruokaboksin tapaan (M)

Siskonmakkarasta syntyy pannulla paistaen maukas ja herkullinen pasta. Makkaran kaverina toimii mukavasti ruokaisa lehtikaali ja maukkaat tomaatit.

Kanaa aasialaisittain & nuudeleita (M,sis.kananmunaa)

Kana ja kasvikset hautuvat mausteisessa kastikkeessa. Tässä ruoassa maistuvat tyypilliset aasialaisen keittiön maut eli inkivääri, valkosipuli ja soijakastike.

Paahdetut jauhelihakepakot, tikkujuurekset & jogurttikastiketta (L)

Jauhelihakepakot paahtuvat tikkujuuresten kanssa kätevästi uunissa. Kepakoille valmistetaan jogurttikastike ja seuraksi vielä kurkkutikkuja sekä kirsikkatomaatteja.

Kanasalaatti rapeilla nacholastuilla (G,L)

Kanasalaatti valmistetaan raikkaista kasviksista ja salaatin kruunaa tacokastike ja rouskuvat maissilastut.

Ruokaboksin härkäruukku & perunoita (G)

Perinteisessä härkäruukussa naudan paistisuikaleet ja herkkusienet hautuvat kermaisessa kastikkeessa. Lisäkkeeksi keitettyjä perunoita.

Paahdettuja kasviksia, fetajuustoa & mausteista tomaattikastiketta (L,G)

Kasvikset ja fetajuusto paahtuvat samalla pellillä maukkaiksi, seuraksi kiehautetaan nopea ja mausteinen tomaattikastike. Tässä ruoassa kasviksia ei tarvitse kuoria, vaan ne voi paahtaa kuorineen.

Pork Tonkatsu eli japanilainen leivitetty porsaan ulkofileepihvi & riisiä (M, sis.kananmunaa)

Japani saapuu Ruokaboksiin! Porsaan ulkofileepihvi leivitetään ja paistetaan rapeaksi. Lisäkkeeksi valmistetaan kaalisalaattia aasialaisin twistein ja jasmiiniriisiä.

Quesadillat mausteisella Muu-murulla & pico de galloa (V)

Tässä reseptissä quesadillat täytetään valmiiksi maustetulla herkullisella Muu-murulla. Lisäksi valmistetaan itse pico de galloa eli salsaa ja kokonaisuuden viimeistelee täyteläinen vegaaninen creme fraiche.

Palak paneer kirsikkatomaateilla, halloumijuustolla & riisiä (L,G)

Tervetuloa makumatkalle - tällä kertaa lennetään Intiaan. Lempeästi mausteisessa Palak Paneer kastikkeessa haudutetaan halloumijuustoa ja kirsikkatomaatteja. Lisäksi keitetään riisiä.

Inkiväärillä maustettu mausteinen tofukeitto (V,G)

Mausteiset keitot lämmittävät niin vatsaa kuin mieltäkin. Inkivääri tuo potkua keittoon ja sen makua tasapainottaa täyteläinen kookosmaito. Tämä resepti on yksi Vegeboksin suosituimmista ruoista.

Mausteinen katkarapukeitto kookosmaidolla (M,G, sis. äyriäisiä)

Katkaravuista, perunoista ja kookosmaidosta syntyy täyteläinen keitto syysiltaan. Keitto viimeistellään raikkaalla limellä ja korianteri.

Helpot ja maukkaat pinaattiletut raejuustolla & puolukkahillolla (L)

Pinaattiletut ovat monen lempiruoka lapsuudesta. Tässä reseptissä letut valmistuvat näppärästi valmiin jauhoseoksen ansiosta. Voit halutessasi valmistaa letut ilman kananmunaa. Pinaattiletut tarjoillaan perinteisesti puolukkahillon ja raejuuston kanssa.

Perinteinen makaronilaatikko (L, sis.kananmunaa)

Makaronilaatikko valmistuu kotimaisista makaroneista ja naudan jauhelihasta. Laatikko kuorrutetaan Ruokaboksin goudaraasteella. Tämä taitaa olla kaikkien suosikkiruoka?

Ruokaboksin pitakebab jogurttikastikkeella (L)

Tässä reseptissä pitaleivät täytetään rapeaksi paistetuilla kebab-lastuilla, tuoreilla kasviksilla ja jogurttikastikkeella.

Kermainen salsiccia-makkarapasta pinaatilla & kirsikkatomaateilla (L)

Salsiccia-makkara on alunperin kotoisin Italiasta. Se on maustettu yrteillä ja valkosipulilla. Tässä reseptissä käytetään kotimaista versiota tästä mainiosta makkarasta. Pastaan makua tuovat raikkaat kirsikkatomaatit ja pinaatti.

Uunissa paahdettu värikäs juuressalaatti & fetakastiketta (L)

Uunissa paahdetuista juureksista syntyy maukas ruokaisa salaatti, joka viimeistellään fetakastikkeella.

Singaporelainen nuudelikeitto broilerista (M)

Laksa on suosittu keittoruoka Kaakkois-Aasiassa. Se on nopea ja helppo valmistaa. Tässä Ruokaboksin versio laksasta.

Syksyinen vegepyttipannu BBQ-marinoidulla tofulla (V,G)

Perinteinen pyttipannu onnistuu loistavasti myös vegaanisena versiona. Perunat, tofu ja sienet paistetaan uunissa ja annokset viimeistellään raikkailla kirsikkatomaateilla.

Pasta alla Norma – pasta paahdetulla munakoisolla & mozzarellaa (L)

Pasta alla Norma on Sisilian alueen suosituin pasta, tässä Ruokaboksin herkullinen versio! Munakoiso paahtuu uunissa ihanan pehmeäksi tomaattien ja valkosipulin kanssa. Annokset viimeistellään mozzarellajuustolla.

Mausteinen linssi-kookoskeitto & rouskuvia jälkiuunilastuja (V)

Mausteinen linssikeitto on helppo valmistaa ja linssit tekevät keitosta ruokaisan. Rouskuvat jälkiuunilastut tuovat rapeutta annoksiin.

Rapeat fallerot paahdetuilla kasviksilla & jogurttikastiketta (L)

Falleroiden lisäkkeeksi paahdetaan uunissa perunoita ja kukkakaalia. Annokset viimeistellään jogurttikastikkeella.

Ruokaboksin pitaleipäpizzat jauhelihalla & paprikalla (L)

Tällä kertaa pizzat valmistuvat näppärästi pitaleivistä. Täytteeksi mausteista naudan jauhelihaa ja paprikoita - muuta ei tarvitakaan.

Perunoita kylmäsavulohitäytteellä & salaattia (L,G)

Kylmäsavulohesta valmistuu raikas täyte, joka tarjoillaan keitettyjen perunoiden kanssa. Lisäksi valmistetaan salaattia.

Kermainen Pasta Alfredo kanalla (L)

Pasta Alfredo on italialaisen kokin mukaan nimetty klassinen arkiruoka. Ruokakerma tuo pastaan täyteläisyyttä.

Pannulla haudutettua kermaista porsaan ulkofileetä persikoilla & murskattuja perunoita (L,G)

Klassikkojen klassikko resepti on tässä! Persikat tuovat ihanaa makeutta täyteläiseen kastikkeen, jossa porsaanpihvit hautuvat mureaksi. Lisäkkeeksi valmistetaan murskattuja perunoita ja salaattia.

Uunissa paahdettu tandooriperunapelti broilerilla & tuoreita kasviksia (G,L,sis.pähkinää)

Valmis tandooritahna maustaa uunissa paahdetut perunat maukkaiksi. Pelti viimeistellään mausteisella broilerin jauhelihalla, pinaatilla ja kirsikkatomaateilla.

Meksikolainen chili con carne & riisiä (L,G)

Tästä reseptistä syntyy lempeän mausteinen chili con carne, joka vie makumatkalle Meksikon suuntaan. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään täyteläisellä creme fraichella.

Nopea & kermainen tonnikalapasta kirsikkatomaateilla (L)

Tonnikalasta ja tuoreesta pinaatista syntyy herkullinen ja nopea pasta. Kirsikkatomaatit ja tuore sitruuna tuovat raikkautta kokonaisuuteen.

Teriyakikastikkeella maustettua tofua & nuudeleita (V,G)

Teriyakikastike on helppo valmistaa itse ja se kruunaa ruoan kuin ruoan. Tässä reseptissä sillä maustetaan tofu. Lisäkkeeksi valmistetaan ihania nuudeleita tuoreella pinaatilla ja kevätsipulilla.