Mausteiset Gochujang-nuudelit kanalla (M, sis kananmunaa)
Gochujang-tahna on korealainen maustetahna - tässä reseptissä sillä maustetaan kana ja nuudelit.
Gochujang-tahna on korealainen maustetahna - tässä reseptissä sillä maustetaan kana ja nuudelit.
Tämä maukas gnoccipannu valmistuu nopeasti yhdessä paistinpannussa. Jauheliha ja perunagnocchit hautuvat ihanasti tomaattikastikkeessa. Annokset kruunataan parmesanjuustolla.
Palsternakasta syntyy erittäin herkullinen keitto. Hapokas omena tuo kivan twistin tähän keittoon. Keiton kanssa syödään Ruokaboksin omaa ruisleipää.
Gremolata on klassinen italialainen yrttikastike, joka sopii mainiosti paistetun possun seuraksi. Lisäkkeeksi tehdään herkullista juustoista kukkakaaligratiinia.
Itämainen ja mausteinen curry syntyy tällä kertaa kukkakaalista ja kikherneistä. Kookosmaito tasapainottaa mausteisuutta ja tuo täyteläisyyttä curryyn. Lisäkkeeksi keitetään basmatiriisiä.
Nam, tortillat täytetään tällä kertaa maukkaasta härkiksestä valmistettavalla täytteellä. Lisäksi valmistetaan ihanaa itse tehtyä salsaa eli pico de galloa.
Uunissa paahdetuista juureksista syntyy maukas ja ruokaisa salaatti, joka tarjoillaan jogurtista ja fetajuustosta valmistetun kastikkeen kanssa.
Maukas “pizza frittata”, eli suolainen munakas valmistuu kätevästi palvikinkusta ja kirsikkatomaateista.
Jauhelihakeitto maistuu varmasti koko perheelle. Tomaattipyree ja mausteet tekevät tästä keitosta perinteistä versiota paremman. Keittojuurekset voi halutessaan raastaa, jolloin lapset syövät huomaamattaan kasviksia.
Sweet chilikastike maustaa kirjolohen maukkaaksi. Jos pienimmät syöjät vierastavat kastikkeen makua, voit maustaa vain puolet kirjolohesta sillä. Toisen puolikkaan päälle mausteiksi riittää vain ripaus suolaa ja mustapippuria.
Nopeat ja helpot pastat ovat arjen pelastajia parhaimmillaan. Tähän pastaan herkulliset kirsikkatomaatit tuovat raikkautta ja pinaatti ruokaisuutta.
Sadonkorjuun kanapata valmistuu näppärästi uunissa hauduttamalla. Omena tuo pataan kivaa makua. Lisäkkeeksi keitetään riisiä.
Perinteinen jauhelihaperunavuoka valmistuu tällä kertaa Mutin paseeratusta tomaatista. Vuoka valmistuu kätevästi: perunoiden kypsyessä uunissa valmistetaan maukas jauhelihakastike. Lopuksi nämä yhdistetään ja ruoka kruunataan juustokuorella.
Tästä reseptistä syntyy ihanan kermainen kylmäsavulohipasta, joka viimeistellään raikkaalla sitruunalla.
Maalaissalaatti on ihana ja maukas salaatti. Tuoreet kasvikset, rapea pekoni ja ruokaisuutta tuovat kananmunat ovat täydellinen yhdistelmä.
Tässä reseptissä Bahn mi hodarit valmistuu Jalofoodsin uutuudesta eli valmiiksi aasialaisittain maustetusta tofusta. Tätä tofua ei tarvitse kuivata ja pakkaukseen jäävä marinadi hyödynnetään tofun paistamisen yhteydessä.
Harissatahna on maustetahna, joka tuo mukavaa potkua uunissa paahdettuihin kasviksiin. Kasvisten lisäkkeeksi keitetään couscousia. Mausteisuutta tasapainottaa soijagurttikastike.
Soijarouhe on mahtava proteiininlähde. Tällä kertaa siitä valmistetaan perinteinen ja maukas kastike. Lisäksi murskattuja perunoita, jotka viimeistellään lehtipersiljalla.
Maukas kasvissosekeitto valmistuu kotimaisista juureksista. Keitto viimeistellään maukkaalla sulatejuustolla ja tarjoillaan tuoreen ruisleivän kanssa.
Siskonmakkarasta syntyy pannulla paistaen maukas ja herkullinen pasta. Makkaran kaverina toimii mukavasti ruokaisa lehtikaali ja maukkaat tomaatit.
Kana ja kasvikset hautuvat mausteisessa kastikkeessa. Tässä ruoassa maistuvat tyypilliset aasialaisen keittiön maut eli inkivääri, valkosipuli ja soijakastike.
Jauhelihakepakot paahtuvat tikkujuuresten kanssa kätevästi uunissa. Kepakoille valmistetaan jogurttikastike ja seuraksi vielä kurkkutikkuja sekä kirsikkatomaatteja.
Kanasalaatti valmistetaan raikkaista kasviksista ja salaatin kruunaa tacokastike ja rouskuvat maissilastut.
Perinteisessä härkäruukussa naudan paistisuikaleet ja herkkusienet hautuvat kermaisessa kastikkeessa. Lisäkkeeksi keitettyjä perunoita.
Kasvikset ja fetajuusto paahtuvat samalla pellillä maukkaiksi, seuraksi kiehautetaan nopea ja mausteinen tomaattikastike. Tässä ruoassa kasviksia ei tarvitse kuoria, vaan ne voi paahtaa kuorineen.
Japani saapuu Ruokaboksiin! Porsaan ulkofileepihvi leivitetään ja paistetaan rapeaksi. Lisäkkeeksi valmistetaan kaalisalaattia aasialaisin twistein ja jasmiiniriisiä.
Tässä reseptissä quesadillat täytetään valmiiksi maustetulla herkullisella Muu-murulla. Lisäksi valmistetaan itse pico de galloa eli salsaa ja kokonaisuuden viimeistelee täyteläinen vegaaninen creme fraiche.
Tervetuloa makumatkalle - tällä kertaa lennetään Intiaan. Lempeästi mausteisessa Palak Paneer kastikkeessa haudutetaan halloumijuustoa ja kirsikkatomaatteja. Lisäksi keitetään riisiä.
Mausteiset keitot lämmittävät niin vatsaa kuin mieltäkin. Inkivääri tuo potkua keittoon ja sen makua tasapainottaa täyteläinen kookosmaito. Tämä resepti on yksi Vegeboksin suosituimmista ruoista.
Katkaravuista, perunoista ja kookosmaidosta syntyy täyteläinen keitto syysiltaan. Keitto viimeistellään raikkaalla limellä ja korianteri.
Pinaattiletut ovat monen lempiruoka lapsuudesta. Tässä reseptissä letut valmistuvat näppärästi valmiin jauhoseoksen ansiosta. Voit halutessasi valmistaa letut ilman kananmunaa. Pinaattiletut tarjoillaan perinteisesti puolukkahillon ja raejuuston kanssa.
Makaronilaatikko valmistuu kotimaisista makaroneista ja naudan jauhelihasta. Laatikko kuorrutetaan Ruokaboksin goudaraasteella. Tämä taitaa olla kaikkien suosikkiruoka?
Tässä reseptissä pitaleivät täytetään rapeaksi paistetuilla kebab-lastuilla, tuoreilla kasviksilla ja jogurttikastikkeella.
Salsiccia-makkara on alunperin kotoisin Italiasta. Se on maustettu yrteillä ja valkosipulilla. Tässä reseptissä käytetään kotimaista versiota tästä mainiosta makkarasta. Pastaan makua tuovat raikkaat kirsikkatomaatit ja pinaatti.
Uunissa paahdetuista juureksista syntyy maukas ruokaisa salaatti, joka viimeistellään fetakastikkeella.
Laksa on suosittu keittoruoka Kaakkois-Aasiassa. Se on nopea ja helppo valmistaa. Tässä Ruokaboksin versio laksasta.
Perinteinen pyttipannu onnistuu loistavasti myös vegaanisena versiona. Perunat, tofu ja sienet paistetaan uunissa ja annokset viimeistellään raikkailla kirsikkatomaateilla.
Pasta alla Norma on Sisilian alueen suosituin pasta, tässä Ruokaboksin herkullinen versio! Munakoiso paahtuu uunissa ihanan pehmeäksi tomaattien ja valkosipulin kanssa. Annokset viimeistellään mozzarellajuustolla.
Mausteinen linssikeitto on helppo valmistaa ja linssit tekevät keitosta ruokaisan. Rouskuvat jälkiuunilastut tuovat rapeutta annoksiin.
Falleroiden lisäkkeeksi paahdetaan uunissa perunoita ja kukkakaalia. Annokset viimeistellään jogurttikastikkeella.
Tällä kertaa pizzat valmistuvat näppärästi pitaleivistä. Täytteeksi mausteista naudan jauhelihaa ja paprikoita - muuta ei tarvitakaan.
Kylmäsavulohesta valmistuu raikas täyte, joka tarjoillaan keitettyjen perunoiden kanssa. Lisäksi valmistetaan salaattia.
Pasta Alfredo on italialaisen kokin mukaan nimetty klassinen arkiruoka. Ruokakerma tuo pastaan täyteläisyyttä.
Klassikkojen klassikko resepti on tässä! Persikat tuovat ihanaa makeutta täyteläiseen kastikkeen, jossa porsaanpihvit hautuvat mureaksi. Lisäkkeeksi valmistetaan murskattuja perunoita ja salaattia.
Valmis tandooritahna maustaa uunissa paahdetut perunat maukkaiksi. Pelti viimeistellään mausteisella broilerin jauhelihalla, pinaatilla ja kirsikkatomaateilla.
Tästä reseptistä syntyy lempeän mausteinen chili con carne, joka vie makumatkalle Meksikon suuntaan. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään täyteläisellä creme fraichella.
Tonnikalasta ja tuoreesta pinaatista syntyy herkullinen ja nopea pasta. Kirsikkatomaatit ja tuore sitruuna tuovat raikkautta kokonaisuuteen.
Teriyakikastike on helppo valmistaa itse ja se kruunaa ruoan kuin ruoan. Tässä reseptissä sillä maustetaan tofu. Lisäkkeeksi valmistetaan ihania nuudeleita tuoreella pinaatilla ja kevätsipulilla.
Syyskuun arvonta! Voita 400 € ruokarahaa Ruokaboksin verkkokauppaan. Elokuun voittaja: Piia, Turku. Samalla olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi (voittaja arvotaan 1.10.24)
Osallistu Osallistuin jo