Peruna ”nachopelti” jauhelihalla & pico de galloa
Kotimaisista perunoista valmistetaan maukas nachopelti. Nachopelti kuorrutetaan Reinin Lihan naudan jauhelihalla ja Porlammin meijerin goudaraasteella. Itse tehty pico de gallo eli salsa valmistetaan Närpiön Vihanneksen San Marzano tomaateista. Annokset viimeistellään Maitokolmion creme fraichella.
- Perunat:
- 1 kg perunoita
- 2 rklöljyä
- 1 tlsuolaa
- 0.5 tlmustapippuria
- 2 tlpaprikajauhetta
- 2 tlkuivattua timjamia
- Pico de gallo:
- 1 punasipuli
- 1 rsSan Marzano tomaatteja
- 1 limen mehu
- ripaus suolaa
- 1 tlsokeria
- ripaus mustapippuria
- Jauheliha:
- 2 valkosipulinkynsi
- 1 rklöljyä
- 1 pktnaudan jauhelihaa
- 1 tlsuolaa
- 2 tljuustokuminaa
- 0.5 tlchilijauhetta
- Lisäksi:
- 1 psjuustoraastetta
- 1 prkcreme fraichea