Ruokaboksi

Tonkatsu eli japanilainen leivitetty porsaan ulkofileepihvi & riisiä

Japani saapuu Ruokaboksiin! Porsaan ulkofileepihvi leivitetään ja paistetaan rapeaksi. Lisäkkeeksi valmistetaan kaalisalaattia aasialaisin twistein ja jasmiiniriisiä.

Clock Icon30 min
MaidotonSisältää kananmunaa

Riisi:
1 psjasmiiniriisiä
Kaalisalaatti:
1 pskaaliraastetta
1 appelsiini
1 rklsokeria
ripaus suolaa
2 rklvalkoviinietikkaa
1 rklöljyä
2 psseesaminsiemeniä
Maustekastike:
1 psBBQ-kastiketta
3 rklketsuppia
1 rklsoijakastiketta
ripaus sokeria
Tonkatsu:
1 pktporsaan ulkofileetä
2 rkl(dijon)sinappia
1 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
1 dlvehnäjauhoja
1 kananmuna
2 rklvettä
2 dlkorppujauhoja
4 rklöljyä

Lisää samanlaisia reseptejä

Tonkatsu eli rapea japanilainen makuelämys

Tonkatsu eli japanilainen leivitetty porsaan ulkofileepihvi on herkullinen ja rapea ruoka, joka tuo itämaista tunnelmaa ruokapöytääsi. Tämä klassinen japanilainen ruokalaji valmistetaan leivittämällä porsaan ulkofileepihvit ja paistamalla ne kullanruskeiksi. Lisukkeena tarjoillaan kaalisalaattia, joka saa aasialaisen vivahteen appelsiinista ja seesaminsiemenistä, sekä aromaattista jasmiiniriisiä. Tämä ruoka on täydellinen valinta niin arkipäivän pikaisiin aterioihin kuin erityisiin illallisiin ystävien kanssa.

Miksi valita Tonkatsu?

Tonkatsun erityisyys piilee sen ainutlaatuisessa maussa ja tekstuurissa. Rapeaksi paistetut porsaanpihvit ja niiden suussa sulava sisus tekevät tästä ruokalajista vastustamattoman. Kaalisalaatin raikkaus ja seesaminsiementen pähkinäinen maku luovat täydellisen tasapainon pihvin kanssa. Ruoka on lisäksi maidoton, joten se sopii monille erityisruokavalioille. Yksi annos sisältää runsaasti proteiinia ja energiaa, mikä tekee siitä ravitsevan ja täyttävän valinnan.

Helppojen valmistusvinkkien avulla onnistut

Valmistuksen helpottamiseksi voit esivalmistella kaalisalaatin etukäteen. Jos haluat antaa salaatille lisää makua, voit kokeilla vaihtaa tavallisen öljyn seesamiöljyyn. Porsaanpihvien leivityksessä on tärkeää, että kananmunan rakenne on hyvin rikottu, jotta leivitys tarttuu tasaisesti. Paista pihvit kuumalla pannulla, jolloin ne saavat kauniin kullanruskean värin.

Tonkatsu - Parhaat lisukkeet ja tarjoiluvinkit

Tonkatsu tarjoillaan parhaiten kuumana suoraan pannulta. Voit asettaa annokset perinteisesti lautaselle jasmiiniriisin ja kaalisalaatin viereen. Ruoan kanssa sopivat hyvin raikkaat juomat, kuten jäätee tai sitruunavesi. Tämä ruoka voidaan tarjoilla joko perheen kesken jaettuna tai yksilöllisesti lautasilla.

Tonkatsu - Monipuolinen ja herkullinen valinta

Tonkatsu on helppo ja herkullinen ruokalaji, joka tuo japanilaista makumaailmaa suoraan kotiisi. Sen rapea pinta ja mehevä sisus tekevät siitä suositun valinnan, joka miellyttää koko perhettä. Kokeile tätä maukasta annosta jo tänään ja nauti sen ainutlaatuisesta mausta!

Tonkatsu eli japanilainen leivitetty porsaan ulkofileepihvi & riisiä -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.