Ruokaboksi

Gluteeniton uunifetapasta paahdetuilla tomaateilla & parsakaalilla

Tässä Ruokaboksin versio suositusta uunifetapastasta. Tomaatit ja parsakaalit paahtuvat uunissa maukkaiksi täyteläisen fetajuuston kanssa. Tämä resepti valmistuu hetkessä ja on taatusti herkullinen.

Clock Icon25 min

Pasta:
1 parsakaali
1 rstomaatteja
1 sipuli
3 valkosipulinkynsi
1 chili
2 rklöljyä kasvisten maustamiseen
1.5 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
1 tlkuivattua basilikaa
2 rklvalkoviinietikkaa
1 pktfetajuustoa
4 rkloliiviöljyä fetajuuston päälle
1.5 tlkuivattua timjamia
n. 400 g gluteenitonta pastaa
1 sitruunan mehu

Lisää samanlaisia reseptejä

Uunifetapasta paahdetuilla tomaateilla ja parsakaalilla – Täyteläinen makuelämys

Uunifetapasta paahdetuilla tomaateilla ja parsakaalilla on herkullinen ja täyteläinen vaihtoehto, joka valmistuu käden käänteessä. Tämä Ruokaboksin suosittu versio yhdistää raikkaat tomaatit ja paahtuneen parsakaalin kermaiseen fetajuustoon, luoden makuelämyksen, joka ilahduttaa niin arki-illallisella kuin viikonlopun erityishetkinä. Resepti on helppo valmistaa ja se on erityisen sopiva kiireisiin päiviin, kun haluat nauttia herkullisesta ateriasta ilman suurta vaivannäköä.

Miksi valita Uunifetapasta paahdetuilla tomaateilla ja parsakaalilla?

Tässä uunifetapastassa yhdistyvät paahdettujen tomaattien ja parsakaalin makeus sekä fetajuuston täyteläinen maku. Tämä laktoositon vaihtoehto on myös ravitseva: se sisältää runsaasti proteiinia (32 g) ja on energiapitoinen ateria (784 kcal), joka tarjoaa pitkäkestoista energiaa. Kuivattu basilika ja timjami tuovat annokseen aromaattista syvyyttä, kun taas chili tuo sopivasti potkua. Tämä tekee reseptistä paitsi maukkaan, myös terveellisen vaihtoehdon.

Helppoa valmistusta ja muunteluvaihtoehtoja

Uunifetapastan valmistus on suoraviivaista: esivalmistele kasvikset, paahda ne fetajuuston kanssa uunissa, keitä pasta, ja lopuksi yhdistä kaikki ainekset. Vinkki: jätä osa chilistä loppusilaukseen ja käännä lopuksi uunin grillivastus päälle paahtamisen loppuvaiheessa, mutta varo polttamasta ruokaa. Tämä resepti on myös helposti muunneltavissa: voit lisätä esimerkiksi muita kasviksia tai jättää chilin pois, jos et pidä tulisuudesta.

Tarjoiluehdotukset ja lisukkeet

Uunifetapasta on parhaimmillaan heti uunista tullessaan, ja se sopii erinomaisesti perhetyyliseen tarjoiluun isosta vadista. Voit tarjoilla sen raikkaan vihersalaatin kanssa, joka tasapainottaa paahdettujen kasvisten ja fetan täyteläisyyttä. Kylmä sitruunavesi on erinomainen juomavaihtoehto, joka korostaa sitruunan raikkautta pastassa.

Monipuolinen ja herkullinen valinta kiireisiin päiviin

Uunifetapasta paahdetuilla tomaateilla ja parsakaalilla on täydellinen valinta, kun kaipaat nopeaa mutta maukasta ateriaa. Sen helppo valmistus, täyteläinen maku ja ravitsevat ominaisuudet tekevät siitä suositun vaihtoehdon niin kiireisiin arki-iltoihin kuin rentoihin viikonlopun hetkiin. Kokeile tätä herkullista reseptiä ja anna makujen yllättää!

Uunifetapasta paahdetuilla tomaateilla & parsakaalilla -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.