Vegeboksin reseptit

Tostadat paputahnalla, limeriisillä & salsalla (V)

Tämän reseptin päätähtenä toimii maukas paputahna, joka on myös mainio proteiininlähde. Lisäksi limellä maustettua riisiä ja salsaa. Testikeittiössä tämä resepti sai arvosteluksi 6/5.

Keväinen parsasalaatti, Viinitarhurin juustoa & sipulivinegretteä (L,G,sis.pähkinää)

Tämä salaatti antaa lupauksen tulevasta kesästä. Sesongin hienostunut parsa sopii loistavasti salaattiin. Sipulivinegrette ja Viinitarhurin juusto kruunaavat kokonaisuuden.

Lämmin nuudelisalaatti maapähkinäkastikkeella (V,G, sis.pähkinää)

Tämän lämpimän nuudelisalaatin päätähtenä on ihanan täyteläinen maapähkinäkastike

Itämainen curry härkiksellä & kauraa (V,G)

Maustetut härkäpapusuikaleet sopivat mainiosti tähän kookoksiseen curryyn. Curryn lisäkkeeksi keitetään kotimaista kauraa.

Paahdetut suippopaprikat fetajuustolla & riisiä (L,G)

Tämä ruoka vie makumatkalle Välimeren rannoille. Makeat suippopaprikat täytetään täyteläisellä fetajuustolla ja paahdetaan uunissa kirsikkatomaattien kanssa. Lisäksi keitetään riisiä.

Vegaaninen nakkikastike, murskattuja perunoita & salaattia (V)

Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja pilko perunat. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.  Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat. Voit myös kuutioida porkkanat pieniksi kuutioiksi.  Viipaloi vegaaniset nakit. Kuumenna korkeareunainen pannu ja öljy. Lisää pannulle nakit. Paista käännellen noin 5 minuuttia. Lisää pannulle sipulit ja porkkanat. Jatka paistamista muutaman minuutin […]

Pitaleivät BBQ-marinoidulla tofulla & rapeaa coleslawta (V)

Tofu maustetaan maukkaaksi soijakastikkeella ja BBQ-kastikkeella. Rapea kaalisalaatti ja maukas gurttikastike viimeistelevät kokonaisuuden.

Tofu Limonello Ruokaboksin tapaan (V)

Klassikkoresepti “Pasta Limonellon” salaisuus on tuore inkivääri ja raikas sitruuna. Tässä reseptissä klassikko valmistetaan tofusta.

Paahdettu tomaatti-linssipaistos, pastaa & Mö Chavrea (V)

Tomaatit ja linssit paahdetaan uunissa ja tarjoillaan pastan kanssa. Kokonaisuus viimeistellään innovitiivisella vegaanisella Mö Chavrella, joka ei alkuperäisen chevren rinnalla kalpene.

Mausteinen delikaurawokki riisinuudeleilla & parsakaalilla (V, sis. maapähkinää)

Chilillä ja inkiväärillä maustettu delikaura on tämän wokin päätähti. Wokkiin tulee lisäksi tuoreita kasviksia ja riisinuudeleita. Annokset kruunataan suolapähkinöillä.

Linssisalaatti paahdetulla bataatilla & Mö Kreikkalaisella

Kasvikset paahtuvat uunissa maukkaiksi ja annoksen viimeistelee Mö Kreikkalainen. Tämä ruoka vaatii hieman esivalmisteluja, mutta sitten uuni hoitaa loput ja ruoka valmistuu kuin itsestään.

Itämainen kikhernecurry & basmatiriisiä (V,G)

Itämainen ja mausteinen curry syntyy tällä kertaa kikherneistä ja kukkakaalista. Kookosmaito tasapainottaa mausteisuutta ja tuo täyteläisyyttä curryyn. Lisäkkeeksi keitetään basmatiriisiä.

Tofua appelsiinikastikkeessa & riisiä (V,G)

Aasialaiseen maustekastikkeeseen uutta twistiä tuo makea appelsiini. Tofu ja parsakaali hautuvat tässä maukkaassa kastikkeessa, joka tarjoillaan riisin kanssa.

Rapeaksi paistettuja falafeleja, jogurttikastiketta & marinoitua fenkolia (L,G)

Tämä ruoka antaa lupauksen tulevasta kesästä. Falafelpyörykät paistetaan pannulla rapeaksi ja lisäksi marinoidaan fenkoli, kurkkua ja retiisejä. Ruoan kruunaa maistuva jogurttikastike.

Ruokaboksin pitaleivät falafeleilla & salsaa (V)

Tässä reseptissä falafelit valmistetaan valmiista taikinasta ja paistetaan reilussa öljyssä. Näin falafelit ovat varmasti rapeita. Lisäksi valmistetaan salsaa ja marinoitua punakaalia.

Pasta hummuksella & kirsikkatomaateilla (V)

Hummus toimii täydellisesti myös pastaruoissa. Se tuo pastaan paljon makua ja ruokaisuutta. Raikas sitruuna täydentää hummuksen täyteläisyyttä.

Täyteläistä Lyonin tofua & riisiä (V,G)

Tofusta valmistetaan tällä kertaa klassinen ranskalainen täyteläinen kastike ja se tarjoillaan riisin kanssa.

Couscous-salaatti paahdetuilla kasviksilla & fetajuustolla (L)

Tämä ruokaisa välimerellinen salaatti valmistuu couscousista, uunissa paahdetuista kasviksista ja ihanan täyteläisestä fetajuustosta.

Rapeat salaattitacot paistetulla tofulla, chilimajoneesilla & riisillä (V,G)

Rapeat salaatinlehdet toimivat tacojen pohjina. Täytteeksi mausteista tofua, riisiä, marinoituja kurkkuja ja chilimajoneesia.

Uunissa gratinoitu peruna “nachopelti” Muu-murulla & pico de galloa (V)

Tässä erilainen vaihtoehto perinteiselle nachopellille - nachojen tilalla on rapeita perunalantteja! Pelti kuorrutetaan Muu-murulla, vegaanisella juustoraasteella ja pico de gallolla eli salsalla.

Vegaaniset korealaiset pannukakut, marinoitua kurkkua & dippiä (V)

Näissä korealaisissa pannukakuissa proteiinin lähteenä toimii kikhernejauho. Valmiiksi pilkottu kaaliraaste nopeuttaa ruoan valmistusta. Lisäksi tarjoillaan gochujang-tahnasta valmistettua dippiä ja marinoitua kurkkua.

Pasta aurinkokuivatuista tomaateista & paramesania (V,sis.pähkinää)

Aurinkokuivatut tomaatit tuovat paljon makua ja kaurakerma täyteläisyyttä pastaan. Koko ruoan kruunaa tuore pinaatti ja paramesan eli vegaaninen korvike parmesanille.

Mausteinen kasvisratatouille pavuilla & riisiä (V,G)

Ratatouille on ranskalainen kasvismuhennos, jossa kasvikset hautuvat tomaattikastikkeessa meheväksi. Tässä reseptissä ratatouilleen ruokaisuutta tuovat pavut ja maukas munakoiso.

Tofua & paksoita aasialaisittain sekä riisiä (V,G)

Nam, nam! Tofu ja paksoi paistetaan nopeasti pannulla ja maustetaan itse tehdyllä maustekastikkeella. Lisäksi tarjoillaan jasmiiniriisiä.

Herkulliset wrapit falleroilla & avocado-jogurttikastiketta (L)

Arki-illan pikaruoka syntyy herkullisista falleroista, jotka tässä reseptissä täyttää tortillawrapit. Lisäksi marinoitua kaalia sekä täyteläistä avokado-jogurttikastiketta.

Rapeat fallerot paahdetuilla kasviksilla & soijagurttikastiketta (V)

Herkulliset fallerot tarjoillaan uunissa paahdettujen kasvisten ja valkosipulilla maustetun kastikkeen kanssa.

Tomaattinen orzotto & halloumijuustoa (L)

Orzo on kreikkalainen jyväpasta ja tässä reseptissä siitä valmistuu tomaattinen risotto. Ruoan kruunaa rapeaksi paistettu halloumijuusto, kirsikkatomaatit ja tuore persilja.

Kalaton keitto kylmäsavutofulla & ruisleipää (V)

Kylmäsavustetusta tofusta ja aromaattisesti fenkolista valmistuu perinteinen keitto, joka tarjoillaan tuoreen ruisleivän kanssa.

Chili con hernis & riisiä (V,G)

Tämän reseptin päätähtenä toimii monikäyttöinen hernis. Hernis hautuu ihanasti mausteisessa tomaattikastikkeessa kidneypapujen kanssa. Lisäksi keitetään riisiä.

Vegepyttipannu BBQ-marinoidulla tofulla (V,G)

Perinteinen pyttipannu onnistuu loistavasti myös vegaanisena versiona. Perunat, tofu ja sienet paahdetaan uunissa. Annokset viimeistellään raikkailla kirsikkatomaateilla.

Rapeat tofufritterit, keitettyä tattaria & ruohosipulikastiketta (M, sis. kananmunaa)

Rapeat pannulla paistettavat fritterit valmistuvat tällä kertaa tofusta ja kesäkurpitsasta. Lisäksi ravitsevaa tattaria ja ruohosipulikastiketta.

Uunissa paahdettu värikäs paprikapasta & paramesania (V, sis. pähkinää)

Uunissa paahdetut paprikat tuovat tähän pastaan ihanaa makeutta ja kikherneet ruokaisuutta. Tällä combolla et voi epäonnistua! Pasta viimeistellään vegaanisella paramesanilla.

Uunissa haudutettu tomaattinen kesäkurpitsalasagne (V)

Tässä reseptissä kesäkurpitsa korvaa perinteiset lasagnelevyt - lopputuloksena syntyy mehevän maukasta vegaanista lasagnea.

Uunibataatit mausteisella härkiksellä & chili-kurkkuja (G,V)

Uunissa makeaksi paahdettu bataatti saa kaverikseen mausteista härkismurua ja kasviksia. Annokset kruunataan raikkailla chili-kurkuilla.

Salaatti revityllä tofulla & päärynällä (V)

Marinoitu fenkoli on ihana lisä tähän ruokaisaan salaattiin. Annokset viimeistellään sinappikastikkeella ja siemenillä.

Mausteinen munakoisopata & paahdettuja perunoita (V,G)

Munakoisosta ja kidneypavuista valmistetaan tomaattinen ja mausteinen pata, joka tarjoillaan uunissa paahdettujen perunoiden kanssa.

Rapeita falafeleja & omenaista perunasalaattia (V,G)

Baba Foodsin valmistamasta falafel-taikinasta syntyy ravintolatason falafelit kotikeittiössä. Falafelit tarjoillaan maukkaan perunasalaatin kanssa.

Mausteinen pasta savutofulla & basilikalla (V)

Tämän reseptin pasta valmistetaan maukkaasta savutofusta. Tofu hautuu mausteisessa ja tomaattisessa kastikkeessa. Kokonaisuus viimeistellään basilikalla.

Tomaattinen kikherne-lehtikaali”stew” & riisiä (V,G)

Kikherneistä, lehtikaalista ja tomaatista syntyy mausteinen muhennos, joka tarjoillaan riisin kanssa.

Inkiväärillä maustettu tofukeitto (V,G)

Mausteiset keitot lämmittävät niin vatsaa kuin mieltäkin. Inkivääri tuo potkua keittoon ja sen makua tasapainottaa täyteläinen kookosmaito. Tämä resepti on yksi Vegeboksin suosituimmista resepteistä.

Paahdetut paramesan-porkkanat, hummusgurttia & couscousia (V, sis.pähkinää)

Porkkanat kuorrutetaan paramesanraasteella ja paahdetaan uunissa maukkaiksi. Lisäkkeeksi keitetään ravitsevaa couscousia. Annoksiin proteiinia tuo mukavasti hummuksesta ja soijagurtista valmistettu kastike.

Tacot paahdetulla kukkakaalilla, linsseillä & salsalla (V)

Paahdetusta kukkakaalista ja linsseistä valmistuu ruokaisa ja mausteinen täyte tortilloille. Raikas pico de gallo eli salsa viimeistelee kokonaisuuden.

Mausteinen härkispata & keitettyjä perunoita (V,G)

Härkäpapusuikaleesta syntyy herkullinen ja mausteinen pata, joka ei häpeile lihaversiolle yhtään.

Intialainen linssi dahl & riisiä (V,G)

Mausteinen linssi dahl on monille tuttu intialaisista ravintoloista. Se valmistuu näppärästi myös kotikeittiössä.

Rapeat kesäkurpitsafritterit fetalla, riisiä & tilli-jogurttikastiketta (L, sis.kananmunaa)

Nämä herkulliset kesäkurpitsafritterit ovat saaneet inspiraation Kreikasta. Fritterit maustetaan valkosipulilla ja kuivatulla oreganolla. Täyteläinen fetajuusto toimii kevyen kesäkurpitsan kaverina täydellisesti.

Vegaaninen nakkikeitto & tuoretta ruisleipää (V)

Nakkikeitto on kotiruokien kestosuosikki - ja ihan syystäkin. Tässä reseptissä se valmistuu vegaanisena ja maistuu varmasti kaikille.

Pasta savutofulla & broccolilla (V)

Tällä kertaa arjen pelastaja eli nopea pasta valmistuu maukkaasta savutofusta ja ravintorikkaasta parsakaalista.

Teriyakikastikkeella maustettua tofua & nuudeleita (V,G)

Teriyakikastike on helppo valmistaa itse ja se kruunaa ruoan kuin ruoan. Tässä reseptissä sillä maustetaan tofu. Lisäkkeeksi valmistetaan nuudeleita tuoreella pinaatilla ja kevätsipulilla.