Tostadat paputahnalla, limeriisillä & salsalla (V)
Tämän reseptin päätähtenä toimii maukas paputahna, joka on myös mainio proteiininlähde. Lisäksi limellä maustettua riisiä ja salsaa. Testikeittiössä tämä resepti sai arvosteluksi 6/5.
Tämän reseptin päätähtenä toimii maukas paputahna, joka on myös mainio proteiininlähde. Lisäksi limellä maustettua riisiä ja salsaa. Testikeittiössä tämä resepti sai arvosteluksi 6/5.
Tämä salaatti antaa lupauksen tulevasta kesästä. Sesongin hienostunut parsa sopii loistavasti salaattiin. Sipulivinegrette ja Viinitarhurin juusto kruunaavat kokonaisuuden.
Tämän lämpimän nuudelisalaatin päätähtenä on ihanan täyteläinen maapähkinäkastike
Maustetut härkäpapusuikaleet sopivat mainiosti tähän kookoksiseen curryyn. Curryn lisäkkeeksi keitetään kotimaista kauraa.
Tämä ruoka vie makumatkalle Välimeren rannoille. Makeat suippopaprikat täytetään täyteläisellä fetajuustolla ja paahdetaan uunissa kirsikkatomaattien kanssa. Lisäksi keitetään riisiä.
Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja pilko perunat. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat. Voit myös kuutioida porkkanat pieniksi kuutioiksi. Viipaloi vegaaniset nakit. Kuumenna korkeareunainen pannu ja öljy. Lisää pannulle nakit. Paista käännellen noin 5 minuuttia. Lisää pannulle sipulit ja porkkanat. Jatka paistamista muutaman minuutin […]
Tofu maustetaan maukkaaksi soijakastikkeella ja BBQ-kastikkeella. Rapea kaalisalaatti ja maukas gurttikastike viimeistelevät kokonaisuuden.
Klassikkoresepti “Pasta Limonellon” salaisuus on tuore inkivääri ja raikas sitruuna. Tässä reseptissä klassikko valmistetaan tofusta.
Tomaatit ja linssit paahdetaan uunissa ja tarjoillaan pastan kanssa. Kokonaisuus viimeistellään innovitiivisella vegaanisella Mö Chavrella, joka ei alkuperäisen chevren rinnalla kalpene.
Chilillä ja inkiväärillä maustettu delikaura on tämän wokin päätähti. Wokkiin tulee lisäksi tuoreita kasviksia ja riisinuudeleita. Annokset kruunataan suolapähkinöillä.
Kasvikset paahtuvat uunissa maukkaiksi ja annoksen viimeistelee Mö Kreikkalainen. Tämä ruoka vaatii hieman esivalmisteluja, mutta sitten uuni hoitaa loput ja ruoka valmistuu kuin itsestään.
Itämainen ja mausteinen curry syntyy tällä kertaa kikherneistä ja kukkakaalista. Kookosmaito tasapainottaa mausteisuutta ja tuo täyteläisyyttä curryyn. Lisäkkeeksi keitetään basmatiriisiä.
Aasialaiseen maustekastikkeeseen uutta twistiä tuo makea appelsiini. Tofu ja parsakaali hautuvat tässä maukkaassa kastikkeessa, joka tarjoillaan riisin kanssa.
Tämä ruoka antaa lupauksen tulevasta kesästä. Falafelpyörykät paistetaan pannulla rapeaksi ja lisäksi marinoidaan fenkoli, kurkkua ja retiisejä. Ruoan kruunaa maistuva jogurttikastike.
Tässä reseptissä falafelit valmistetaan valmiista taikinasta ja paistetaan reilussa öljyssä. Näin falafelit ovat varmasti rapeita. Lisäksi valmistetaan salsaa ja marinoitua punakaalia.
Hummus toimii täydellisesti myös pastaruoissa. Se tuo pastaan paljon makua ja ruokaisuutta. Raikas sitruuna täydentää hummuksen täyteläisyyttä.
Tofusta valmistetaan tällä kertaa klassinen ranskalainen täyteläinen kastike ja se tarjoillaan riisin kanssa.
Tämä ruokaisa välimerellinen salaatti valmistuu couscousista, uunissa paahdetuista kasviksista ja ihanan täyteläisestä fetajuustosta.
Rapeat salaatinlehdet toimivat tacojen pohjina. Täytteeksi mausteista tofua, riisiä, marinoituja kurkkuja ja chilimajoneesia.
Tässä erilainen vaihtoehto perinteiselle nachopellille - nachojen tilalla on rapeita perunalantteja! Pelti kuorrutetaan Muu-murulla, vegaanisella juustoraasteella ja pico de gallolla eli salsalla.
Näissä korealaisissa pannukakuissa proteiinin lähteenä toimii kikhernejauho. Valmiiksi pilkottu kaaliraaste nopeuttaa ruoan valmistusta. Lisäksi tarjoillaan gochujang-tahnasta valmistettua dippiä ja marinoitua kurkkua.
Aurinkokuivatut tomaatit tuovat paljon makua ja kaurakerma täyteläisyyttä pastaan. Koko ruoan kruunaa tuore pinaatti ja paramesan eli vegaaninen korvike parmesanille.
Ratatouille on ranskalainen kasvismuhennos, jossa kasvikset hautuvat tomaattikastikkeessa meheväksi. Tässä reseptissä ratatouilleen ruokaisuutta tuovat pavut ja maukas munakoiso.
Nam, nam! Tofu ja paksoi paistetaan nopeasti pannulla ja maustetaan itse tehdyllä maustekastikkeella. Lisäksi tarjoillaan jasmiiniriisiä.
Arki-illan pikaruoka syntyy herkullisista falleroista, jotka tässä reseptissä täyttää tortillawrapit. Lisäksi marinoitua kaalia sekä täyteläistä avokado-jogurttikastiketta.
Herkulliset fallerot tarjoillaan uunissa paahdettujen kasvisten ja valkosipulilla maustetun kastikkeen kanssa.
Orzo on kreikkalainen jyväpasta ja tässä reseptissä siitä valmistuu tomaattinen risotto. Ruoan kruunaa rapeaksi paistettu halloumijuusto, kirsikkatomaatit ja tuore persilja.
Kylmäsavustetusta tofusta ja aromaattisesti fenkolista valmistuu perinteinen keitto, joka tarjoillaan tuoreen ruisleivän kanssa.
Tämän reseptin päätähtenä toimii monikäyttöinen hernis. Hernis hautuu ihanasti mausteisessa tomaattikastikkeessa kidneypapujen kanssa. Lisäksi keitetään riisiä.
Perinteinen pyttipannu onnistuu loistavasti myös vegaanisena versiona. Perunat, tofu ja sienet paahdetaan uunissa. Annokset viimeistellään raikkailla kirsikkatomaateilla.
Rapeat pannulla paistettavat fritterit valmistuvat tällä kertaa tofusta ja kesäkurpitsasta. Lisäksi ravitsevaa tattaria ja ruohosipulikastiketta.
Uunissa paahdetut paprikat tuovat tähän pastaan ihanaa makeutta ja kikherneet ruokaisuutta. Tällä combolla et voi epäonnistua! Pasta viimeistellään vegaanisella paramesanilla.
Tässä reseptissä kesäkurpitsa korvaa perinteiset lasagnelevyt - lopputuloksena syntyy mehevän maukasta vegaanista lasagnea.
Uunissa makeaksi paahdettu bataatti saa kaverikseen mausteista härkismurua ja kasviksia. Annokset kruunataan raikkailla chili-kurkuilla.
Marinoitu fenkoli on ihana lisä tähän ruokaisaan salaattiin. Annokset viimeistellään sinappikastikkeella ja siemenillä.
Munakoisosta ja kidneypavuista valmistetaan tomaattinen ja mausteinen pata, joka tarjoillaan uunissa paahdettujen perunoiden kanssa.
Baba Foodsin valmistamasta falafel-taikinasta syntyy ravintolatason falafelit kotikeittiössä. Falafelit tarjoillaan maukkaan perunasalaatin kanssa.
Tämän reseptin pasta valmistetaan maukkaasta savutofusta. Tofu hautuu mausteisessa ja tomaattisessa kastikkeessa. Kokonaisuus viimeistellään basilikalla.
Kikherneistä, lehtikaalista ja tomaatista syntyy mausteinen muhennos, joka tarjoillaan riisin kanssa.
Mausteiset keitot lämmittävät niin vatsaa kuin mieltäkin. Inkivääri tuo potkua keittoon ja sen makua tasapainottaa täyteläinen kookosmaito. Tämä resepti on yksi Vegeboksin suosituimmista resepteistä.
Porkkanat kuorrutetaan paramesanraasteella ja paahdetaan uunissa maukkaiksi. Lisäkkeeksi keitetään ravitsevaa couscousia. Annoksiin proteiinia tuo mukavasti hummuksesta ja soijagurtista valmistettu kastike.
Paahdetusta kukkakaalista ja linsseistä valmistuu ruokaisa ja mausteinen täyte tortilloille. Raikas pico de gallo eli salsa viimeistelee kokonaisuuden.
Härkäpapusuikaleesta syntyy herkullinen ja mausteinen pata, joka ei häpeile lihaversiolle yhtään.
Mausteinen linssi dahl on monille tuttu intialaisista ravintoloista. Se valmistuu näppärästi myös kotikeittiössä.
Nämä herkulliset kesäkurpitsafritterit ovat saaneet inspiraation Kreikasta. Fritterit maustetaan valkosipulilla ja kuivatulla oreganolla. Täyteläinen fetajuusto toimii kevyen kesäkurpitsan kaverina täydellisesti.
Nakkikeitto on kotiruokien kestosuosikki - ja ihan syystäkin. Tässä reseptissä se valmistuu vegaanisena ja maistuu varmasti kaikille.
Tällä kertaa arjen pelastaja eli nopea pasta valmistuu maukkaasta savutofusta ja ravintorikkaasta parsakaalista.
Teriyakikastike on helppo valmistaa itse ja se kruunaa ruoan kuin ruoan. Tässä reseptissä sillä maustetaan tofu. Lisäkkeeksi valmistetaan nuudeleita tuoreella pinaatilla ja kevätsipulilla.
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo