Reseptit

Maukas makkarapasta Ruokaboksin tapaan (M)

Siskonmakkarasta syntyy pannulla paistaen maukas ja herkullinen pasta. Makkaran kaverina toimii mukavasti ruokaisa lehtikaali ja maukkaat tomaatit.

Kung Po kanaa & riisiä (M,G, sis.pähkinää)

Kung Po kana on kiinalainen klassikkoruoka. Se valmistuu myös kotikeittiössä ja lopputulos on ylitsepääsemättömän taivaallinen.

Tortillat mausteisella broilerilla, Viola® Meksiko-tuorejuustolla & pico de galloa (L)

Näiden herkullisten tortillojen päätähtenä toimii Valion uutuus Meksiko-tuorejuusto, joka on ihanan mausteinen. Tuorejuustolla sivellään tortillaletut ja täytteeksi valmistetaan paprikoista ja broilerin jauhelihasta mausteinen paistos.

Kookoksinen nuudelikeitto sataykastikkeella (M,sis.pähkinää ja kananmunaa)

Tässä reseptissä miedosti mausteinen nuudelikeitto valmistuu naudan jauhelihasta, kasviksista ja kookosmaidosta. Annokset viimeistellään sataykastikkeella ja suolapähkinöillä.

Ylikypsää karitsan entrecotea, parmesanperunoita & kasviksia sekä valkosipulikastiketta (L,G)

Valmiiksi ylikypsäksi haudutettu karitsan entrecote helpottaa tämän reseptin valmistamista. Perunat kuorrutetaan parmesanjuustolla ja paahdetaan uunissa yhdessä varsiparsakaalien ja kirsikkatomaattien kanssa.

Okonomiyaki eli japanilainen kaalilettu pekonilla & riisiä (M, sis. kananmunaa)

Japanilainen katuruoka Okonomiyaki on suolainen pannukakku, jonka täytteeksi tulee kaalia ja pekonia. Se kruunataan kahdella eri kastikkeella ja tarjoillaan riisin kanssa.

Ruokaboksin perunasalaattia & rapeaa halloumijuustoa (L,G)

Lämmin perunasalaatti valmistuu paahdetuista perunoista, omenoista ja kapriksista. Koko ruoka kruunataan paistetulla halloumijuustolla. Tämä on yksi Ruokaboksin suosituimmista resepteistä.

Chili con hernis & riisiä (V,G)

Tämän reseptin päätähtenä toimii monikäyttöinen hernis. Hernis hautuu ihanasti mausteisessa tomaattikastikkeessa kidneypapujen kanssa. Lisäksi keitetään riisiä.

Vegepyttipannu BBQ-marinoidulla tofulla (V,G)

Perinteinen pyttipannu onnistuu loistavasti myös vegaanisena versiona. Perunat, tofu ja sienet paahdetaan uunissa. Annokset viimeistellään raikkailla kirsikkatomaateilla.

Rapeat tofufritterit, keitettyä tattaria & ruohosipulikastiketta (M, sis. kananmunaa)

Rapeat pannulla paistettavat fritterit valmistuvat tällä kertaa tofusta ja kesäkurpitsasta. Lisäksi ravitsevaa tattaria ja ruohosipulikastiketta.

Uunissa paahdettu värikäs paprikapasta & paramesania (V, sis. pähkinää)

Uunissa paahdetut paprikat tuovat tähän pastaan ihanaa makeutta ja kikherneet ruokaisuutta. Tällä combolla et voi epäonnistua! Pasta viimeistellään vegaanisella paramesanilla.

Paahdettua “honey mustard” kanaa & bataattia (L,G)

Kana maustetaan itse tehdyllä hunajaisella marinadilla ja paahdetaan uunissa bataattien kanssa. Ruoka tarjoillaan salaatin ja kermaviilikastikkeen kera.

Arjen pelastaja jauhelihakastike & pastaa

Perinteinen jauhelihakastike on arjen pelastaja parhaimmillaan. Vaihtelun vuoksi se kastike tarjoillaan pastan kanssa. Lisäksi salaattia.

Pannulla rapeaksi paistettuja muikkuja, murskattuja perunoita & kermaviilikastiketta (L)

Voissa paistetut muikut, perunamurska ja kermaviilikastike ovat mainio yhdistelmä. Raikkautta annoksiin tuo itse tehdyt mummon kurkut.

Ruokaboksin pitaleivät jauhelihalla ja marinoidulla kaalilla (L)

Tässä reseptissä pitaleipien täytteeksi valmistuu mausteinen täyte broilerin jauhelihasta. Raikkautta tuovat marinoitu valkokaali ja tuoreet kirsikkatomaatit sekä kurkku. Pitaleivät viimeistellään jogurttikastikkeella.

Ruokaboksin mausteinen lammas-possukorma & riisiä (M,G)

Tämä ruoka tuo Intian kotiisi. Laadukas karitsa-mallaspossun jauheliha sopii mainiosti mausteiseen kormaan. Lisäksi keitetään riisiä.

Toscanalainen kanapata & murskattuja perunoita (L,G)

Tämä kanapata lennättää sinut makumatkalle. Aurinkokuivattujen tomaattien aromaattinen maku pääsee oikeuksiinsa kermaisessa kastikkeessa. Lisäksi murskattuja perunoita.

Pannulla paistettua siikaa, paahdettuja kasviksia & sitruunaista perunamurskaa (L,G)

Tämä resepti tuo ravintolakeittiön kotiisi. Pannulla paistettu siika tarjoillaan sitruunaisen perunamurskan ja paahdettujen kasvisten kanssa.

Thaimaalaiset nuudelit katkaravuilla & kananmunilla (M,G, sis. äyriäisiä, kananmunaa & pähkinää)

Pad Thai on thaimaalaisten versio meille tutusta pyttipannusta. Tämä ruoka on täynnä makuja. Katkaravut ja kananmunat tuovat ruokaan proteiinia

Paahdetut karitsa-possukebakot, padron-paprikoita & dippiä (L,G)

Tässä reseptissä karitsan ja possun jauhelihataikinasta valmistetut kebakot, padron-paprikat ja perunat paahtuvat näppärästi uunissa samalla pellillä. Kastikkeeksi valmistetaan raikas tuoreella mintulla maustettu kermaviilidippi.

Pasta fetajuustolla & paahdetuilla kasviksilla (L)

Tämä pasta valmistuu täyteläisestä fetajuustosta ja uunissa paahdetuista herkullisista kasviksista. Raikkautta tuo ihana sitrusvinegrette.

Uunissa haudutettu tomaattinen kesäkurpitsalasagne (V)

Tässä reseptissä kesäkurpitsa korvaa perinteiset lasagnelevyt - lopputuloksena syntyy mehevän maukasta vegaanista lasagnea.

Uunibataatit mausteisella härkiksellä & chili-kurkkuja (G,V)

Uunissa makeaksi paahdettu bataatti saa kaverikseen mausteista härkismurua ja kasviksia. Annokset kruunataan raikkailla chili-kurkuilla.

Salaatti revityllä tofulla & päärynällä (V)

Marinoitu fenkoli on ihana lisä tähän ruokaisaan salaattiin. Annokset viimeistellään sinappikastikkeella ja siemenillä.

Mausteinen munakoisopata & paahdettuja perunoita (V,G)

Munakoisosta ja kidneypavuista valmistetaan tomaattinen ja mausteinen pata, joka tarjoillaan uunissa paahdettujen perunoiden kanssa.

Uunissa haudutettu mozzarellabroileri & pastaa (sis.maitoa)

Broileri hautuu tomaattisessa kastikkeessa uunissa ja se kuorrutetaan mozzarellajuustolla. Ruoka viimeistellään tuoreella persiljalla.

Ruokaboksin härkäruukku & perunoita (G)

Perinteisessä härkäruukussa naudan paistisuikaleet ja herkkusienet hautuvat kermaisessa kastikkeessa. Lisäksi keitetään perunoita.

Perinteiset porkkanaletut, kinkulla, juustolla & kasviksilla (L,sis.kananmunaa)

Porkkanaletut ovat muisto monen aikuisen lapsuudesta. Tällä kertaa porkkanaletut täytetään juustolla, kinkulla, kirsikkatomaateilla ja kurkulla - tai voit itse valita mieleisesi täytteet.

Dandan-nuudelit & kurkku-porkkanasalaattia (M, sis. pähkinää & kananmunaa)

Miedosti mausteinen possun jauheliha yhdistetään nuudelien ja raikkaan kurkku-porkkanasalaatin kanssa.

Rapeat kananugetit & tikkuperunoita sekä jogurttikastiketta (L,G)

Ruokaboksin rapeat kananugetit paistuvat uunissa kätevästi perunoiden kanssa samalla pellillä. Nugettien kuorrutus on tämän reseptin salaisuus. Lisäksi valmistetaan jogurttikastiketta nugettien dipiksi.

Kermainen kanapasta tuoreesta salviasta & herkkusienistä (L,G)

Tämän kanapastan salaisuus on tuore salvia, joka on todellinen makupari kermaisen kastikkeen kanssa.

Mureat naudan ulkofileepihvit pippurikastikkeessa & paahdettuja juureksia (L,G)

Naudan ulkofileepihvit muhivat pippurikastikkeessa. Lisäksi paahdetaan uunissa tuoreella timjamilla maustettuja juureksia.

Kebabia tomaattikastikkeessa, riisiä & marinoituja kasviksia (M,G)

Nyt on tarjolla herkkua, kebab hautuu mureaksi mausteisessa tomaattikastikkeessa. Lisäksi keitetään riisiä ja marinoidaan punasipulia ja kurkkua.

Maukas lihapullasalaatti & jogurttikurkkuja (L)

Maukkaat lihapullat ja raikkaat jogurttikurkut ovat mainio yhdistelmä. Ruokaisa salaatti valmistuu hetkessä valmiiksi maustetun lihapullataikinan ansiosta.

Perinteinen siskonmakkarakeitto & ruisleipää (fondi. sis maitoa)

Siskonmakkarakeitto maistuu aina! Keiton valmistusta nopeuttaa valmiiksi kuoritut keittojuurekset. Lisäksi herkutellaan ruisleivällä.

Rapeita falafeleja & omenaista perunasalaattia (V,G)

Baba Foodsin valmistamasta falafel-taikinasta syntyy ravintolatason falafelit kotikeittiössä. Falafelit tarjoillaan maukkaan perunasalaatin kanssa.

Mausteinen pasta savutofulla & basilikalla (V)

Tämän reseptin pasta valmistetaan maukkaasta savutofusta. Tofu hautuu mausteisessa ja tomaattisessa kastikkeessa. Kokonaisuus viimeistellään basilikalla.

Tomaattinen kikherne-lehtikaali”stew” & riisiä (V,G)

Kikherneistä, lehtikaalista ja tomaatista syntyy mausteinen muhennos, joka tarjoillaan riisin kanssa.

Inkiväärillä maustettu tofukeitto (V,G)

Mausteiset keitot lämmittävät niin vatsaa kuin mieltäkin. Inkivääri tuo potkua keittoon ja sen makua tasapainottaa täyteläinen kookosmaito. Tämä resepti on yksi Vegeboksin suosituimmista resepteistä.

Tomaattinen tonnikalabolognese & parmesanjuustoa (L)

Bolognese valmistuu näppärästi myös tonnikalasta. Pastan kruunaa luomu parmesanjuusto.

Mausteiset tortillat broilerilla & maissisalsalla (L)

Tortillat ovat monen suosikkiruoka! Tässä reseptissä ne täytetään mausteisella broilerin jauhelihalla ja raikkaalla maissisalsalla.

Aasialainen jauhelihawokki riisillä & marinoitua appelsiinia (M,G)

Tämä aasialainen jauhelihawokki valmistuu hetkessä. Wokkiin tulee jauhelihan lisäksi rapeaa parsakaalia ja se tarjoillaan riisin kanssa.

“Pizza” frittata palvatulla kinkulla & kirsikkatomaateilla (L,G)

Maukas “pizza frittata”, eli suolainen munakas valmistuu kätevästi palvikinkusta ja kirsikkatomaateista.

Ruokaboksin lihapullasubit & raikasta salsaa (M, sis.kananmunaa)

Ai ai, jokainen rakastaa täytettyjä patonkeja - tässä meidän versio klassisista lihapullasubeista. Itse tehty pico de gallo eli salsa vie nämä subit uudelle tasolle. Lisäksi paahdettuja lohkoperunoita.

Slaavilainen lihapata aurajuustolla & perunoita (sis.maitoa)

Tämän lihapadan salaisuus on aurajuusto, joka tuo makua ja täyteläisyyttä pataan. Pataa haudutellaan hetki, mutta valmis pata on odottamisen arvoinen.

Oyako donburi eli japanilaista kanaa kulhossa (M,G, sis.kananmunaa)

Kulhoruoat ovat yleisiä Japanissa. Tässä reseptissä kanasta ja kananmunasta valmistetaan herkullinen “munakas” riisin päälle. Tämä on todellista lohturuokaa arkeen.

Nizzan salaatti Ruokaboksin tapaan kylmäsavulohella (G,M)

Tästä reseptistä valmistuu ruokaisa salaatti kylmäsavulohesta, kananmunista ja tuoreista kasviksista. Kokonaisuuden viimeistelee raikas sitruunainen kastike.

Uunifetapasta paahdetuilla tomaateilla & parsakaalilla (L)

Tässä Ruokaboksin versio suositusta uunifetapastasta. Tomaatit ja parsakaali paahtuvat uunissa maukkaiksi ja kokonaisuuden kruunaa fetajuusto.