1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi ja laita vesi kiehumaan perunoita varten.
  2. Kuori ja lohko perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Leikkaa kurkku tikuiksi ja hienonna persilja.
  3. Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle uunivuokaan tai uunipellille. Sivele pinta öljyllä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paista lohta uunissa 15-20 minuuttia.
  4. Valmista kastike. Purista puolikkaan sitruunan mehu kermaviilin joukkoon. Mausta kastike ja sekoita hyvin.
  5. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja murskaa perunat puuhaarukalla tai perunasurvimella. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla, sitruunanmehulla ja persiljalla.
  6. Tarjoa uunilohi perunamurskan, kermaviilikastikkeen ja kurkkutikkujen kanssa.
Vinkki! Kermaviilikastikkeen voi maustaa myös ripauksella kuivaa tilliä.