Ruokaboksi

Rapeaksi paistettua teriyakilohta & nuudeleita

Helppo itse tehty teriyakikastike antaa mahtavan säväyksen lohelle. Lisäksi tarjoillaan pinaattia ja nuudeleita.

Clock Icon35 min
MaidotonSisältää kalaaSisältää kananmunaa

Teriyakikastike:
0,75 dl soijakastiketta
3 rklvalkoviinietikkaa
2 rklsokeria
0.5 dlvettä
1 pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
Lohi:
1 pktkirjolohta
1 rklöljyä
Nuudelit:
1 rspinaattia
1 pktnuudeleita
1 rklöljyä
0.5 tlsuolaa
ripaus mustapippuria
1 limen mehu

Lisää samanlaisia reseptejä

Rapeaksi paistettua teriyakilohta & nuudeleita – Aasian maut helposti kotiin

Rapeaksi paistettu teriyakilohi nuudeleiden ja pinaatin kera on täydellinen valinta, kun haluat tuoda Aasian vivahteita omaan keittiöösi helposti. Tämä helppo ja maukas ateria sopii loistavasti niin kiireiseen arki-iltaan kuin viikonlopun herkutteluhetkiin. Itse tehty teriyakikastike tuo kalaruoan makumaailman hienosti esiin, ja lohen rapeaksi paistaminen antaa sille ihastuttavan tekstuurin.

Rapeaksi paistetun teriyakilohen salaisuus

Tämän reseptin salaisuus piilee itse tehdyssä teriyakikastikkeessa, joka valmistuu nopeasti ja antaa ruoalle autenttista makua. Kastike yhdistää suolaisen soijakastikkeen, makean sokerin sekä raikkaan inkiväärin ja valkosipulin, luoden harmonisen makuelämyksen. Lisäksi lohi on hyvä proteiinin lähde, sisältäen myös runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka ovat tunnettuja monista terveyshyödyistään.

Helppoja vinkkejä ja vaihtoehtoja valmistukseen

Kun haluat säästää aikaa, valmista teriyakikastike etukäteen ja säilytä jääkaapissa. Varmista, että lohipalat ovat kuivia ennen paistamista, jotta ne saavat kauniin rapean pinnan. Voit halutessasi korvata kirjolohen esimerkiksi tofupalasilla tai broilerinfileellä, jos kaipaat vaihtelua tai haluat tehdä annoksesta kasvisversion. Nuudelit voi vaihtaa myös täysjyväversioon, jos haluat lisätä aterian kuitupitoisuutta.

Rapeaksi paistetun teriyakilohen tarjoilu ja lisukkeet

Tämä herkullinen ruoka on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta sen voi myös tarjoilla myöhemmin uudelleenlämmitettynä. Asettele annokset kauniisti tarjoilulautasille ja pirskottele päälle vielä hieman limen mehua, joka korostaa ruoan raikkautta. Kylkeen sopii mainiosti kevyt vihersalaatti tai höyrytetyt vihannekset, jotka tuovat annokseen lisää väriä ja makua.

Rapeaksi paistettua teriyakilohta & nuudeleita – Helppo ja herkullinen valinta jokaiselle

Rapeaksi paistettu teriyakilohi nuudeleilla on monipuolinen ja herkullinen ruoka, joka sopii moneen tilanteeseen. Sen helppo valmistus ja maukkaat ainesosat tekevät siitä ehdottoman suosikin niin arjen kiireisiin kuin juhlavampiin hetkiin. Kokeile tätä reseptiä ja anna sen viedä sinut makumatkalle Aasiaan!

Rapeaksi paistettua teriyakilohta & nuudeleita -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.