Ruokaboksin currywurstia & paahdettuja rosmariiniperunoita
Saksalainen perinneruoka eli currywurst valmistuu näppärästi myös kotikeittiössä. Bratwurstit hautuvat ihanasti mausteisessa tomaattikastikkeessa ja lisäksi paahdetaan rosmariiniperunoita. Annokset viimeistellään hapankaalilla.
- Perunat:
- 1 kg perunoita
- 1 tlsuolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tlkuivattua rosmariinia
- 2 rklöljyä
- Currywurst:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 pktmakkaraa
- 2 rklöljyä
- 1 tlsuolaa
- 0.5 tlmustapippuria
- 2 tlcurryjauhetta
- 1 tl(savu)paprikajauhetta
- 1 tlkuivattua yrttisekoitusta
- ripaus sokeria
- 2 rkl(dijon)sinappia
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- 1 tlktomaattimurskaa + tilkka vettä
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- Lisäksi:
- 1 rshapankaalia