1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat.
  3. Muotoile lihapullataikinasta öljyllä kostutetuin käsin lihapullia.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja lisää joukkoon öljy.
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle lihapullat ja paista niitä noin 4-5 minuuttia käännellen.
  6. Lisää sipulit ja porkkanat lihapullien sekaan. Jatka paistamista hetki.
  7. Mausta tomaattipyreellä, suolalla, mustapippurilla, (savu)paprikajauheella, kuivatulla basilikalla ja valkoviinietikalla.
  8. Kaada tomaattimurska pannulle, huuhtele tölkki vedellä ja lisää myös vesi sekaan.
  9. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kastiketta noin 5-8 minuuttia.
  10. Huuhtele ja valuta rucolat.
  11. Viimeistele tomaattinen lihapullapasta rucolalla ja pastajuustolla.
Vinkki! Voit sekoittaa keitetyn pastan kastikkeeseen.